Sarıkaya Belediyesi İtfaiye Ekipleri 9 Ayda 22 Yangına Müdahale Etti

Yozgat’ın Sarıkaya İlçe Belediyesi Makine İkmal ve İtfaiye Müdürü Cafer Şensoy, bu yıl 3 ev yangını, 7 ahır ve samanlık, 3 anız, 2 orman, 6 araç ve 1 iş yeri yangını olmak üzere toplam 22 yangına müdahale ettiklerini söyledi.

Sarıkaya Belediyesi İtfaiye Ekipleri 9 Ayda 22 Yangına Müdahale Etti
İtfaiyecilik Haftası dolayısıyla yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Sarıkaya İtfaiye Müdür Cafer Şensoy, halkın can ve mal güvenliğini koruma noktasında görevini layıkıyla yerine getirmeye çalışan itfaiye perSonelinin 7 gün 24 saat hizmet verdiğini belirterek, “Vatandaşlarımızın karşılaşabilecekleri herhangi bir yangın tehlikesi için anında 110 itfaiye hattını aramalarının yeterli olacaktır. Ateş birçok gereksinimimizi karşılarken, kontrol edilememesi durumunda tehlike oluşturabilir. Çıkacak yangınlar Sonucunda kendi canımızı malımızı tehlikeye atmış olduğumuz gibi çevremize de zarar verebiliriz. Bu nedenle daha dikkatli davranmalıyız. Yangın çıktığında ise paniğe kapılmamalıyız. Önce elektrik sigortası, doğalgaz kapatılmalı, ardından 110 nolu telefona haber verilmelidir. Çakmak, kibrit, sobayla ve elektrik düğmeleriyle oynamamalıyız. Sobalar kurulmadan önce borular ve bacalarımız mutlaka temizlemeliyiz. Yanan kibrit ve sigarayı, gelişi güzel yerler atmamalıyız. Piknik ateşi söndürülmeden piknik yerinden ayrılmamalı, ormanda ateş yakmamalıyız. Bunlar alınacak tedbirlerden sadece bir kaçıdır.” dedi.

Sarıkaya ilçesinde itfaiyecilik hizmetini 1 müdür 1 şef ve 12 perSonel ile yürütmekte olduklarını belirten Şensoy, “Belediye başkanımız Sayın Ali Osman Erbir'in itfaiye araçlarımızı yenilemesi yeni araçlarla yangınlara müdahale etmemiz bizlerin de işimizi rahat yapmamıza katkı sağlama amacıyla bu yıl içerisinde tam donanımlı kurtarma cihazlı trafik kazalarına müdahale eden 1 adet itfaiye aracı ve itfaiyeye destek amaçlı 2 adet su tankeri alınacaktır. 2012 yılı Son 9 aylık faaliyetimizde, 3 anız yangını, 3 ev yangını, 7 ahır ve samanlık yangını, 2 orman yangını, 6 araç yangını, 1 iş yeri yangını olarak gerçekleşen 22 olaylara müdahale etti. Öz verili bir şekilde görev yapmakta olan itfaiye perSonelimizin ve bütün itfaiye perSonelinin haftasını kutluyorum.” diye konuştu.

Kaynak: İHA