Mosder'in 7. Dönem Başkanı Ndesign Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç Oldu

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği genel kurulunda 7. dönem başkanlığına NDesign Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç seçildi.

MOSDER genel kurulu, Antalya Su Sesi Otel'de gerçekleştirildi.

2 yıldır MOSDER başkanlığını yapan Alfemo Genel Müdürü Ramazan Davulcuoğlu, görevini NDesign Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç'e devretti. Genel kurulda MOSDER yönetim kuruluna İsmail Doğan, Bekir Boydak, Nuri Öztaşkın ve Bülent Bayram seçildi.

MOSDER'in 7. Dönem Başkanı Ahmet Güleç, yaptığı açıklamada, mobilya sektörünün, yeniliklere açık yapısı, kalite ve tasarımı birleştiren üretimi sayesinde dünya çapında beğeni topladığını ve ihracat hacminin artırdığını kaydetti.

''Türk mobilyası'' stilinin oluşturulması ve tasarım yatırımlarının sürdürülmesinin markalaşma açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Güleç, sektörü nitelik ve nicelik anlamında büyütmek, daha fazla katma değer ve tasarım odaklı büyüme yönünde ilerlemenin hedefleri arasında yer aldığına işaret etti.

Sektörün kalitesini artırmaya yönelik aktivitelerle dünyada tanınan ve saygı gören Türk mobilyasını yaratmak için çalışmaya devam edeceklerine değinen Güleç, açıklamasında, ''Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 yılında mobilya ihracatında dünyada ilk 5 ülke arasında olmayı hedefliyoruz'' dedi.

Muhabir: Güç Gönel

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA