Kuşadası Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi Yeni Binaya Kavuştu

Kuşadası'nda hayırsever desteğiyle yaptırılan Adviye-Ertuğrul Acun Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi’nin yeni binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Kuşadası Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi Yeni Binaya Kavuştu
Kuşadası’nda hayırsever Ertuğrul-Adviye Acun çifti ve devlet işbirliği ile yaptırılan Adviye Ertuğrul Acun Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi törenle açıldı. Kuşadası Belediye Bandosu’nun eşliğinde gerçekleştirilen açılış töreninde ayrıca, Türkiye birincisi olan Kuşadası Mahmut Esat Bozkurt İlkokulu Halk Oyunları Ekibi’nin yaptığı gösteriler de büyük alkış aldı. Açılış törenine Aydın Valisi Kerem Al, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, AK Parti Milletvekilleri Semiha Öyüs ve Ali Gültekin Kılınç, Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, okulu yaptıran hayırsever Ertuğrul-Adviye Acun çifti, okul arsasını bağışlayan hayırsever Mücella Zeki Emgin, daire amirleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcisi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Okulun açılış töreninde konuşan Aydın Valisi Kerem Al, eğitime yapılan yatırımın ülkenin geleceği açısından çok önemli olduğunu belirterek değişen dünya koşullarının eğitimi ve bilgiyi her şeyin önüne geçirdiğini ifade etti.

Aydın Valisi Kerem Al, ''Ülkemiz bu koşullara uyum sağlayan, yaratıcı, üretken, bilgiyi hayatın içinde kullanabilen nesiller yetiştirmek durumundadır. Yarınlarımız, umutlarımız, eğitimle olacak. Bu bakımdan millet olarak, devlet olarak eğitim seferberliği içerisindeyiz. Bu güzel yuvamızı açmaktan mutluluk duyuyorum. Okulumuzu eğitime kazandıran hayırsever Adviye -Ertuğrul Acun çiftini ve arsayı bağışlayan Mücella Zeki Emgin’i kutluyorum'' dedi.

Açılış konuşan Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre de Ertuğrul-Adviye Acun ve ailesinin eğitime önemli bir katkı yaptıklarını ifade ederek, “Geleceğimizin teminatı gençlerimizin yeni bir bilim ve irfan yuvasına kavuşacak olmasını, ilimize güzide bir eğitim kurumunu daha kazandıracak olmanın sevinci ve gururunu yaşıyoruz. Öncelikle, açılışını yapacağımız 22.234m2 kullanım alanlı, 3 katlı, 18 derslikli, modern laboratuar, kütüphane, kafeterya ve çok amaçlı salona sahip, Adviye-Ertuğrul Acun Anadolu Denizcilik Meslek Lisesini, ilimizde kazandıran Hayırsever Adviye-Ertuğrul Acun ve ailesine böylesine erdemli bir davranışı sergiledikleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Hayırsever Ertuğrul Acun ise ''Hayatta en büyük yatırımın eğitim olduğuna inandığımız için böyle bir hizmette bulunduk. Geleceğimizin güvencesi sizlersiniz. Vatanımızın içinde bulunduğu hassas günlerde üzüntü ile izlediğimiz cehaletin insana getirdiği noktayı hepimiz görmekteyiz. Bu yüzden eğitimli, bilgili, vatanını seven, içinde Allah korkusu olan bireyler yetiştirmek zorundayız. Bu nedenle eğitim kurumlarımızı çoğaltmak için devletimize yardımcı olmak ve hayırsever vatandaşlar olarak bizlerinde elimizi taşın altına koymamız gerekmektedir'' dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Aydın Valisi Kerem Al tarafından okulu yaptıran hayırsever Ertuğrul-Adviye Acun'a ve okul arsasını bağışlayan Mücella Emgin'e plaket verildi ve ardından okulun açılışı gerçekleştirildi.

22 bin 234 metrekare kullanım alanı olan 3 katlı, 18 derslikli okulda laboratuvar, kütüphane, kafeterya ve çok amaçlı salon da bulunuyor .
Kaynak: İHA