Enerji Bölgesi Sanayiyi Hızlandıracak

Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, Karapınar ilçesinde Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi kurulacak olmasının Konya sanayisinin gelişmesini hızlandırması açısından önemli olduğunu söyledi.

Enerji Bölgesi Sanayiyi Hızlandıracak
KTO Başkanı Selçuk Öztürk, Karapınar ilçesinde Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’nin kurulması ile ilgili Bakanlar Kurulu kararının, Konya’yı enerji üreten bir şehir haline getireceğini belirtti.

Bu konuda taleplerini uygun görerek karar alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere tüm Bakanlar Kurulu’na, proje ile ilgili çalışmalarından dolayı Konya Valiliğine teşekkür eden Öztürk, “Toplam 60 milyon metrekarelik bir alanda hizmet verecek bölgede, güneş enerjisi elektrik enerjisine dönüştürülecek projeyle 8.5 milyar dolarlık yatırım Konya’ya kazandırılacak. Şehrimizin enerjide dışa bağımlılığının kalkması, gelişen sanayimize daha büyük katkı yapacaktır. Enerji ihtisas bölgesinde, güneşten elektrik üretmenin yanı sıra enerji sektörüne yönelik her türlü üretimin faaliyete geçirilecek olması şehrimizi bölgenin ve ülkemizin enerji üssü haline getirecektir. Bu bölgeye yapılacak yatırımlar için yeni teşvik siteminden farklı olarak daha geniş bir teşvik verilmesi düşünülmektedir. Böylece bölgeye özel hazırlanacak yeni teşvik uygulaması daha fazla yatırımcıyı bölgeye çekecektir. Ayrıca diğer sektörleri de tetikleyecek enerji üretiminin Konya’da olması, yatırımcılar için birçok avantajı barındıran şehrimize daha fazla yatırımı kazandıracaktır. İşsizlik sorunumuzun çözümü için katkı sağlayacak projeyle yaklaşık 30 bin kişiye istihdam sağlanacak” dedi.

Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’nin Türkiye’nin cari açık sorununu da çözüm oluşturulacak bir proje olduğunu ifade eden Öztürk, “En çok sıkıntı duyduğumuz cari açığın kapatılması için, açık verdiğimiz sektörlerde üretimin zorunluluk olduğunu sürekli olarak dile getiriyorduk. Dış ticaret açığımızın yüzde 50 oluşturan enerji ithalatını azaltmak için ülkemizin enerji potansiyellerini değerlendirmemiz gerekir. Karapınar bölgesinde güneşten üretilecek enerjide dışa bağımlılığımızı azaltacaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA