Ulusal Gazete ve Televizyonların Seyahat Yazarları Geyve ve Taraklı İlçelerini Gezdi

Ulusal gazete ve televizyonların seyahat yazarları, Sakarya'nın tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtımı için düzenlenen gezinin ikinci gününde Geyve ve Taraklı ilçelerini gezdi. Yazarlar, tarlada üzüm toplayıp, yöresel halkoyunları ekibiyle halay çekti.

Sakarya Kültür ve Turizm Konseyi'nin organizasyonu, Anadolu Ajansı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın işbirliğiyle düzenlenen geziye katılan yazarlar, İlhan Tan tesislerinde yöresel kahvaltı programı ile güne başladılar.

Kahvaltının ardından Alifuatpaşa beldesine giden katılımcılara Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri halk oyunları gösterisi sundu. Bazı yazarların halkoyunları ekibine eşlik ettiği görüldü.

Grup gösterinin ardından Kuvayi Milliye müzesini gezdi.

Gazeteciler, AK Parti Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam, Sakarya Valisi Mustafa Büyük ile Geyve ilçesine bağlı Umurbey köyündeki bağdan üzüm topladı. İpekyolu güzergahında bulunan ve tarihi evleriyle ünlü Taraklı ilçesine giden grup, Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman'dan tarihi Taraklı evleri hakkında bilgi aldılar.

Özkaraman, ilçenin kültür, doğa ve sağlık turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu ve burada turizmcileri ağırlamak istediklerini söyledi.

Kültür turizmi açısından çok sayıda binanın tescilli olduğunu bu binalarla ilgili restorasyon çalışmalarının başladığına dikkati çeken Özkaraman, ''Restorasyon konusunda yapacak olduğumuz işler var. Doğa turizmi açısından yayla, göletler ve kanyonlar çok önemli. Sağlık turizmi açısından da termal çok önemli. Şuanda Taraklı da Bizans dönemine dayanan 3 tane tescilli kaplıca kalıntıları var'' diye konuştu.

Cittaslow üyesi belediye olduklarını anımsatan Özkaraman, Cittaslow'un önemli kriterlerinden birisinin de alt yapı olduğunu ve ilçede alt yapı çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Karagöl Yaylasını gezen grup, akşam saatlerinde şehirden ayrıldı.

Gezi programına Taraf, Habertürk, Yenişafak, Star ve Zaman gazeteleri ile Turizm Aktüel, Atlas ve Aksiyon dergilerinin köşe yazarları, Ekonomi Gazetecileri Derneği üyeleri, TRT, Cem Tv, Kanal 7 ve İz Tv ve tur operatörlerinin temsilcileri ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nden rehberler katıldı.

Muhabir: Çağrı Turgut

Yayıncı: Kemal Kaymak/Atakan Çelik
Kaynak: AA