Erdem: 60 Darbesi Olmasaydı, Türkiye Bugün Bu Davaları Görmeyecekti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Balyoz davası hakkında, “60 Darbesi olmasaydı, Türkiye bu gün bu davaları görmeyecekti.

” dedi.

Bağcılar Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu, '7 Bölge 7 Renk Kültür Sanat Festivali'ne katılan Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem Cihan Haber Ajansı muhabirinin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Balyoz kararlarının Türkiye için hayırlı olmasını dileyen Ekrem Erdem, “Gerekçeli karar çıktıktan sonra dava daha iyi anlaşılacaktır. Arkadaşlar da ifade etti.

Keşke Türkiye böyle davalarla uğraşmasaydı. Böyle davalarda mahkûmiyetler olmasaydı. Ama maalesef 60 ihtilalinden bu güne kadar hep darbeleri gördük. Bu darbeler olmasaydı belki bu davaları görmeyecektik. Ama böyle bir şey varsa ki var olduğu gözüküyor. Bunlarda yanına kalmamalı ki bundan sonra Türkiye bu tür darbeleri yaşamasın." ifadeleri kullandı. Darbelerin Türkiye’yi sürekli geri götürdüğünü söyleyen Erdem, “60 darbesi, 12 Mart müdahalesi, 80 darbesi ve 28 Şubat darbeleri olmamış olsaydı Türkiye bu gün bulunduğu yerden çok daha iyi yerlerde olurdu.” şeklinde konuştu.

Balyoz Davası’nda Çetin Doğan’a 20 yıl hapis cezası verilmesi üzerine eşi Nilgün Doğan’ın ’Yarın bütün dengeler değişir. Erkler değişir. Başka yerlere gelirsek ne olacak onu düşünsünler!” açıklamasının sorulması üzerine, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem, “Açıklamalarını takip edemediğim için ne dediğini bilmiyorum. Takip etmediğim bir söz üzerine yorumda bulunmayı doğru bulmuyorum. Eğer böyle bir ifade kullanmışsa bunlar şık ifadeler değil. Bunlar duygusallıkla yapılmış ifadelerdir." şeklinde açıklama yaptı .