Dağıstan Türkiye Temsilcisi'nden KTO’ya Ziyaret

Dağıstan Cumhuriyeti Türkiye Temsilcisi Tavlu Kazakbiev, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Konya’da, Konya Ticaret Odası (KTO)’nı ziyaret etti.

Dağıstan Türkiye Temsilcisi'nden KTO’ya Ziyaret
Dağıstan Cumhuriyeti Türkiye Temsilcisi Tavlu Kazakbiev Dağıstan, ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla gerçekleştirdiği Konya ziyaretinde KTO Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk’ü ziyaret ederek karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. KTO Başkanı Öztürk, tarihi ve kültürel dostluğu olan Türkiye ve Dağıstan’ın ticari ilişkilerinin istenilen seviyede olmadığını belirterek, “Gelişen dünya şartlarında tarihsel, kültürel dostlukları ve bağları olan ülkelerin işbirliği içerisinde olması büyük önem taşımaktadır. Ülkelerimiz arasında var olan tarihi ve kültürel birlikteliğin ekonomik ilişkilerde de sergilenmesini ümit ediyoruz. Konya’nın dış ticaretinde Türk Cumhuriyetlerinin ilk sıralarda yer almaması üzüntü verici bir durum. Dağıstan’la ticari ilişiklerimiz artırdığımızda diğer Türk Cumhuriyetlerine de örnek olacaktır. Konya Son dönemde gerçekleştirdiği büyümeyle tüm dünyada dikkat çeken bir şehirdir. Şehrimizin ekonomisinde katkı sağlayan sektörlerde Dağıstan’la işbirliği içerisinde olabiliriz” dedi.

Konya’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Dağıstan Cumhuriyeti Türkiye Temsilcisi Tavlu Kazakbiev de, “Tarihi ilişkilerimiz olan Türkiye’yle aramızdaki en büyük eksiklik ticari işbirliği potansiyelimizin yeterince bilinmiyor olmasıdır. Kültürel ve sosyal alanda geliştireceğimiz ilişkilerimizin ekonomik ilişkilerimize de olumlu yansıyacağına inanıyoruz. Dağıstan Rusya ve Ortadoğu arasında Kuzey-Güney geçişini sağlayan köprü konumundadır. Konyalı iş adamlarımızı, Konya Ticaret Odası aracılığıyla ülkemize yatırım yapmaya davet ediyoruz. Ticari işbirliğimizi artırılması için her türlü işbirliğine hazırız” diye konuştu.

Kaynak: İHA