Kto, Automechanika Frankfurt Fuarına Katıldı

Konya Ticaret Odası (KTO) dünyanın en büyük otomotiv yedek parça fuarına katıldı.

Automechanika Frankfurt Fuarı’nda yer alan 244 Türk firmasının 39'unun Konyalı firma olduğunu belirten KTO Başkanı Selçuk Öztürk 35 kişilik heyetle fuara katılan Konya firmalarının stantlarını ziyaret etti. Ziyarette KTO Başkanı Selçuk Öztürk, Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı, Hannover Ticaret Ataşesi Kudret Ceran, Hannover MÜSİAD Başkanı Naci Aydın ve fuara katılan Konyalı iş adamları ile bir araya geldi. Fuar organizasyonu kapsamında Konyalı firmaların dünya otomobil üretici firmalarla iş görüşmelerinde bulunduklarını belirten Başkan Öztürk, “Büyüklüğü ve uluslararası boyutu bakımından otomotiv sektörünün en büyük ticari fuarı olan Automechanika Frankfurt Fuarı’na 75 ülkeden yaklaşık 5 bin firma katıldı.

İki yıl da bir düzenlenen fuarda Türkiye bu yıl 244 şirketle en yüksek katılım gösteren ülkeler arasında yer aldı. Konya 39 firmayla fuara katıldı.

firmalarını buluşturuyor. Konya, otomotiv yedek parça sektöründe Türkiye'de ve dünyada önemli bir şehirdir. Sektördeki firmalarımızın dünya otomotiv firmalarıyla bir araya gelerek iş bağlantısı kurmalarını sağlamak açısından fuar gezimiz son derece faydalı geçmiştir. Automechanika organizasyonu Konya’nın en güçlü olduğu otomotiv yedek parça sektöründe dünya markası olmasına katkı sağlayacaktır” dedi.

Konya’nın dış ticaretinde önemli yeri olan Almanya’nın Türkiye’nin önemli bir ticaret partneri olması ve son dönemde AB’de yaşanılan krize rağmen büyümesini sürdürmesi sebebiyle Almanya ile ilişkilere büyük önem verdiklerini söyleyen Öztürk, “İhracatımızı artırmak için şehrimizin yurt dışında tanıtımı ve bu çerçevede iş bağlantılarının sağlanmasına büyük önem vermekteyiz. Bu kapsamda dış ticaretinin büyük bölümünü fuarlarla sağlayan Almanya’da düzenlenen uluslararası fuarlara katılım sağlıyoruz” diye konuştu.

KOSGEB desteğiyle düzenlenen geziye katılan KTO üyeleri, gezinin son derece verimli geçtiğini belirterek organizasyonu düzenleyen Konya Ticaret Odasına teşekkür etti .
Kaynak: İHA