Facebook ve Twıtter Güngören Belediyesi'nin Yeni Beyaz Masası

Günümüzün vazgeçilmezleri arasındaki yerini alan sosyal medya, belediyelerin de yeni beyaz masası olmaya aday.

Facebook ve Twıtter Güngören Belediyesi'nin Yeni Beyaz Masası
Güngören Belediyesi'nin 2011 yılında kurduğu facebook ve twitter hesabı üzerinden bugüne kadar yüzlerce mesaj ve şikayet kaydı alındı

Bilbord ve afiş duyurularından sonra belediyeler, sosyal medyayı da aktif olarak kullanmaya başladı.

Belediyelerin 24 saat açık kapısı haline gelen sosyal medya sayesinde vatandaşlar, şikayetlerini bu platformlar üzerinden bildiriyor. Kullanıcılar ayrıca belediyelerin beceri kurslarından, yaz okullarından, yarışmalarından haberdar olup, belediye başkanının anlık takibini dahi yapabiliyor. Belediyelerin beyaz masalarını yavaş yavaş sosyal medyaya taşımaya başladığına dikkat çeken Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, “Sosyal medyaya girme noktasında bazı tereddütler yaşasak da şuan aldığımız sonuçlar bizi son derece memnun etti. Belediyemizi facebook üzerinden bugüne kadar bin 76 kişi, twitter hesaplarımızı ise 2 binin üzerinde kişi takip ediyor. Youtube üzerinden ise videolu paylaşımlarda bulunuyoruz. Vatandaşlarımızın belediyeye gelmeden, telefon etmeden, öneri ve şikayetlerini sosyal medya üzerinden bize kolayca ulaştırabilirken, bizler de vatandaşlarımızın şikayet ve yardım taleplerine anında yanıtlama imkanı buluyoruz. Belediyeye gelip yardım istemekten çekinen vatandaşlarımız bu taleplerini yine sosyal medya üzerinden alıyoruz. İlçemizde gün içinde yaşanan aksaklıkları vatandaşlarımız yine facebook ve twitter üzerinden bize ulaştırıyor ve bizim de bu sorunlara anında müdahale etmemize yardımcı oluyorlar. Bazı noktalarda takipçilerimiz bizim gözümüz ve kulağımız haline geldiler diyebilirim. Artık belediyeler kapılarını sabah 08.00’de açıp, akşam 17.00’de kapatan kurumlar olmaktan çıktı. Sosyal medya ile kapımız 7/24 açık” diye konuştu.

Güngören Belediyesi'nin sosyal medya sayfalarının dışında Android ve iOS uygulamaları da bulunuyor. Akıllı telefonu bulunan vatandaşlar bu uygulamayı cep telefonlarına indirdikleri takdirde belediye başkanına mesaj yazabiliyor, şehir rehberinde gezinebiliyor, etkinliklerden haberdar oluyor, hatta hava durumunu takip edebiliyor. Güngören Belediyesi, son olarak ise karekod uygulamasına başladı.

Yine akıllı telefon sahipleri basılı materyallerde bulunan karekodu okutarak, ilanla ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşabiliyor .
Kaynak: İHA