Eski Belediye Başkanının Da Aralarında Bulunduğu 3 Kişinin Yargılanmasına Devam Edildi

Mudanya ilçesine bağlı Güzelyalı beldesinde 5 yıl önce inşaat yapacak bir müteahhitten imar planlarında değişiklik yapılması için para istendiği iddiasıyla, beldenin eski belediye başkanının da aralarında bulunduğu 3 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, ''icbar suretiyle irtikap'' suçundan 10'ar yıla kadar hapis istemiyle yargılanan eski Güzelyalı Belediye Başkanı Selçuk Mutlu, inşaat mühendisi eşi Selda Seven Mutlu, müşteki İsmail Turan katıldı.

Duruşmaya, ''irtikap suçuna yardım'' suçundan 5 yıla kadar hapsi istenen dönemin Fen İşleri Müdürlüğü'nde görevli memur Ayhan Turan Uçar katılmadı.

Müşteki İsmail Turan'ın vekili Özgür Meriç Turan, daha önce tanık olarak ifadesi alınan Eşref A'nın yalan beyanda bulunduğunu ve mahkemeyi yanılttığını öne sürerek, ''O şahıs hakkında, yalan tanıklıkta bulunmaktan suç duyurusunda bulunulmasını, sanıkların mal varlığındaki artışı dikkate alınarak isnat olunan suçun kanundaki cezasının da 10 yıl olması nedeniyle tutuklanmasını talep ediyoruz'' dedi.

Sanıkların etkileyebileceği delilin kalmaması nedeniyle tutuklanma talebini reddeden cumhuriyet savcısı, sanık Selçuk Mutlu'nun belediye başkanlık görevine başladığı tarih ile görevinin sona erdiği tarih arasında mal varlığı durumundaki değişikliklerin hem kendisi hem de eşi yönünden araştırılmasına karar verilmesini talep etti.

Mahkemeye heyeti, müşteki avukatının tutuklanma talebini reddederek, tanık hakkında yalan beyanda bulunmak suçundan suç duyurusunda bulunulması talebini ise bir sonraki duruşmada değerlendirilmesine karar verdi.

Heyet ayrıca, sanık Selçuk Mutlu'nun belediye başkanlık görevine başladığı tarih ile görevinin sona erdiği tarih arasında mal varlığı durumundaki değişikliklerin, aynı tarihler dikkate alınarak eşi Selda Seven Mutlu ile birlikte araştırılması için ilgili birimlere müzekkere yazılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Muhabir: Cem Şan

Yayıncı: Doğan Sarıtaş
Kaynak: AA