Japon Kuklacılardan İlkokul Öğrencilerine Gösteri

Dünyaca ünlü Akebi Kukla Topluluğu, Nevşehir'deki özel bir okulun öğrencilerine gösteri düzenledi.

Japonya'nın dünyaca ünlü Akebi Kukla ekibi, Özel Kardelen Koleji konferans salonunda yaptıkları kukla gösterisi çocukların büyük beğenisini kazandı. Japon ekibi yaklaşık bir saat süren gösteride öğrencilere Türkçe ve Japonca çocuk şarkıları da seslendirdi.

Salonda ışıkların sönmesiyle beyaz perdeye yansıyan kağıt karakterlere hayat veren usta eller ''Peter Pan'' ve Japon klasik masalı ''Taro''yu sergiledikten sonra Barış Manço'nun ünlü çocuk şarkısı Arkadaşım Eşşek şarkısını Türkçe seslendirdiler.

Minik öğrencilere kukla gösterisini sunan grubun 73 yaşındaki kurucusu Ayako Sensei, Nevşehir'de minik öğrenciler ile buluşmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını söyledi.

Sensei, şunları kaydetti:

''Akebi Kukla Topluluğu olarak Türkiye'ye yedinci kez geliyoruz. Özellikle Türkiye'ye bu kadar çok sayıda gelmemizin amacı Türkiye'de Hacivat ve Karagöz gölge oyunu bulunmakta. Bu yüzden Türkiye'de bulunan öğrenciler kukla gösterilerine büyük ilgi gösteriyorlar. Biz Akebi Kukla ekibi olarak ülkeler arası köprü kurmayı amaçlıyoruz. 47 yıl önce bu kukla ekibini kurduğumda bugünlere geleceğimizi düşünmüyordum. Ancak biz dünyada çeşitli festivallere katılarak ve çoğu ülkeye gidip kukla gösterileri yaparak gerçekten büyük bir ilgi ile karşılaştık. Bu gösterilen ilgi bizleri daha çok sevindirdi. Nevşehir Özel Kardelen Koleji'nde minik öğrenciler ile buluşmaktan dolayı son derece mutluyuz. Minik öğrenciler yapmış olduğumuz bu gösterilerimize eşlik ederek son derece keyifli bir zaman geçirdiklerini düşünüyorum. Burada aynı zamanda hem Japonya'da çocukların sevmiş olduğu Japon şarkılarını ve Türkiye'de de sevilen çocuk şarkılarını bizi izlemeye gelen minik öğrencilerimiz ile birlikte söyledik.''dedi.

Özel Kardelen Koleji İlköğretim Müdürü Özgül Saygılı ise dünyaca ünlü Japon kukla gösteri ekibi Akebi Kukla Topluluğunu öğrenciler ile buluşturmaktan son derece mutlu olduklarını belirtti.

Saygılı, ''2012-2013 Eğitim Öğretim yılı hepinizin bildiği üzere bu hafta başladı.

Okulların açılmasıyla birlikte böyle güzel bir kukla gösterisini öğrencilerimize izlettirme şansı yakaladığımız için mutluyuz. Japon ekibine bizlerle birlikte oldukları için teşekkür ediyorum. Okulumuz konferans salonunda düzenlenen kukla gösterisini, ana sınıfı öğrencilerimiz, ilkokul 1,2,3,4 ve ortaokul 5. sınıf öğrencilerimiz izlediler. Bundan sonra da bu tür sosyal aktivitelerimiz devam edecektir'' diye konuştu.

Yayıncı: Yücel Velioğlu
Kaynak: AA