Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, son dönemde yaşanan dramatik olaylar sebebiyle İslam dünyasının büyük zorluklar yaşadığını belirterek, ''İslam dünyasının gençleri olarak çok büyük bir sorumluluk duygusuyla hareket etmek zorundayız'' dedi.

Bakan Kılıç, Filistin Gençlik Kültür ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye'ye gönderilen 40 genci makamında kabul etti. Filistin Gençlik Kültür ve Spor Bakanlığı ile geçen yıl imzalanan gençlik değişim programı kapsamında Türkiye'ye gelen Filistinli gençler, Bakan Kılıç'ın toplantıya girişi sırasında, ''Filistin Türkiye omuz omuza'' diye slogan attı.

Filistinli gençleri Türkiye'de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Suat Kılıç, ''Genç arkadaşlarımız İstanbul, Çanakkale, Bursa, Eskişehir ve Ankara'yı gezdi. Sloganlarınız oldukça anlamlıydı. Türkiye'de güzel bir hafta geçirdiğinize inanıyorum'' dedi.

Son dönemde yaşanan dramatik olaylar sebebiyle İslam dünyasının büyük zorluklar yaşadığını belirten Bakan Kılıç, ''Maalesef İslam dünyası bağrından çok zalim çıkardı. Suriye'de yaşanan olayları hepimiz görüyoruz. Düşman değil, kendi devlet başkanları, kendi halkına saldırıyor. Bunlar da hepimizi derinden yaralıyor. Masum insanların dökülen kanlarının er ya da geç bir bedelinin olacağına inanıyoruz. Temennimiz masum insanların dökülen kanlarının hesabının ebedi aleme kalmaması ve bu dünyada görülmesidir'' diye konuştu.

''İslam dünyasının gençleri olarak çok büyük bir sorumluluk duygusuyla hareket etmek zorundayız'' diyen Bakan Kılıç, şunları söyledi:

''İmkanlar ölçüsünde en iyi eğitimi almalıyız. İnancımızı en düzgün en doğru şekilde temsil eden abide şahsiyetler olmalıyız. Maalesef elbirliği halinde İslam'ın imajını bozdular. En iyi akademik bilgi bizde olmalı. Kendimizi en iyi ifade edebileceğimiz yabancı dil bilgisi bizde olmalı. Dünyanın dört bir tarafına İslam'ın barışçıl ve medeni yüzünü anlatabilecek entelektüel şahsiyetleri ortaya çıkarabilmeliyiz.''

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, ''Dünyanın herhangi bir yerinde bir Müslüman'ın ayağına diken batarsa bizim burada midemize kramplar girer'' sözleriyle de Türkiye'nin diğer Müslüman ülkelere gösterdiği ilgiye işaret etti.

İslam'ın adını terörizmle eşdeğer hale getirmeye çalışanlara haklılık payının verilmemesi gerektiğini vurgulayan Bakan Kılıç, şunları kaydetti:

''Gazze'de, Filistin'in diğer bölgelerinde, Suriye'de, Irak'ta, Afganistan'da, Myanmar'da, Arakan'da maalesef nerede Müslüman varsa orada kan ve gözyaşı var. Daha iyi yönetilmeyi hak edecek sağlam adımlar atmamız gerek. Allah'tan temennimiz şudur ki Türkiye dışındaki Müslüman devlet adamları da o dikenin acısını hissetsin.''

Bakan Kılıç, ziyaretin sonunda Filistinli gençlere, ''Gençlik Elçisi Sertifikası'' verdi.

Muhabir: Ülkü Parlakyıldız Karakuş

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA