Eski MHP Milletvekili Türker, Genel Başkanlık İçin Adaylığını Açıkladı

Eski MHP Yozgat Milletvekili Mesut Türker, MHP'nin 4 Kasım'da yapılacak 10. Olağan Büyük Kurultayı'nda genel başkanlık için aday olduğunu açıkladı.

Eski MHP Yozgat Milletvekili Türker, Anadolu Gösteri Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Türk kimliğinin silinmek istendiği bir dönemden geçildiğini belirterek, “Bıçak kemiği kesmek üzeredir, o yüzden karşınıza geldim. Artık ayağa kalkma zamanıdır. Türk milletinin mayasında ve geçmişinde haksızlığa karşı başkaldırı vardır. Bugün niye bu kadar tepkisiziz? Dört tane çapulcuyla başa çıkamıyor muyuz biz?” diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, partisinin TBMM'deki bir grup toplantısında yaptığı konuşmada, Mustafa Pehlivanoğlu'nun idamdan önce ailesine yazdığı veda mektubunu okuduğunu hatırlatan Türker, “MHP'nin Sayın Başkanı'nın Mustafa Pehlivanoğlu'nun mektubundan haberi yok. Okuması gereken insan okumuyor, Sayın Başbakan okuyor. Sen nasıl ülkücüleri temsil ediyorsun?” ifadesini kullandı.

Habur'da yaşananların unutulmaması gerektiğini, bunların hesabının sorulacağını söyleyen Türker, “Bunlar yaşanırken ben MHP Genel Başkanı olacaktım; o gök kubbeyi başlarına yıkardım. Bahçeli 17 senedir ne yaparsın sen? MHP 50 yıllık bir hareket, barajı aştık diye seviniyorlar” dedi.

''Sizler adına, Türk milletinin beklentisi için MHP Genel Başkanlığı'na adaylığımı açıklıyorum” diyen Türker, “4 Kasım'da bu emaneti onlardan alacağım” diye konuştu

Kaynak: İHA