Didim'de 'Eğitimin Toplumsal Barışa Etkisi' Konulu Panel Düzenlendi

17. Didim Barış Şenliği etkinlikleri kapsamında “Eğitimin toplumsal barışa etkisi” konulu bir panel düzenlendi.

Didim'de 'Eğitimin Toplumsal Barışa Etkisi' Konulu Panel Düzenlendi
17. Didim Barış Şenliği etkinlikleri çerçevesinde “Eğitimin toplumsal barışa etkisi düzenlenen panelde masaya yatırıldı. Didim Ticaret Odası Aytaç-Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezindeki panelin Moderatörlüğünü CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan yaparken, Eğitim Sen MYK Üyesi Betül Korkut ve Yazar Doç. Dr. Ali Murat İrat konuşmacı olarak katıldı.

Paneli Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, CHP Didim İlçe Başkanı Şavgu Aydın, İl Genel Meclis Üyeleri M. Cahit Kaya ve Hasan Yavuz, Belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Panelin oturum başkanlığını yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, eğitim sistemindeki sorunları dikkat çekerek AK Parti hükümetlerinin icraatlarını eleştirdi.

Eğitim Sen MYK Üyesi Betül Korkut ise AK Parti iktidarı dönemindeki eğitim politikalarını eleştirerek başladığı konuşmasında yeni eğitim sistemi 4+4+4 ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Korkut yeni eğitim sisteminin gerici bir eğitim sistemi olduğunu ileri sürerek eğitimin her kademesinin paralı hale geldiğini iddia etti.

Yazar Doç. Dr. Ali Murat İrat da konuşmasında eğitim sisteminin, eğitim yerine ehlileştirme çalışmalarının olduğunu belirtti.

İrat ayrıca eğitim’in toplumsal barışa etkisinin muhakkak olacağını fakat öncelikli sorun olarak yaşanan çatışma ortamını gösterdi .
Kaynak: İHA