Batman'da Pkk Mayınıyla Ölen Sivillerin Heykelleri Dikildi

Batman Belediyesi tarafından mayın patlamasında hayatını kaybeden 4 sivilin anısına yaptırılan anıtın açılışı yapıldı.

Batman'da Pkk Mayınıyla Ölen Sivillerin Heykelleri Dikildi
Batman'da 31 Temmuz 2010 tarihinde merkeze bağlı Demirbilek köyü yakınında Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na (TPAO) ait petrol üretim kuyusunun olduğu bölgede PKK’nın döşediği mayın patlaması sonucu hayatını kaybeden kapatılan HEP'in eski Batman İl Başkanı Salih Özdemir, Sıddık Özdemir ve eski İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şube Başkanı Sadi Özdemir ile eski Batman Barosu Başkanı Sedat Özevin'in anısına yapılan anıtın açılışı yapıldı.Açılışa Özdemir kardeşler ve Özevin aile bireyleri, BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Adana Milletvevekili Murat Bozlak, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Batman Belesiyesi Başkan Vekili Serhat Temel, çevre il ve ilçe BDP’li belediye başkanları, BDP il ve ilçe teşkilatları çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Parkı'nın ortasına dikilenen anıtta her biri 500 kilo ağırlığında 4 heykel ve ağaç yer alıyor. Atıl su boruları, araç motorlarının kaynatılması ve zincirlerin kullanıldığı heykellerin yapımının 1 yıl sürdüğünü belirten Batmanlı heykel ustası Nail Yardım, "Yaşam ağacından oluşan 6 bin parçanın yerleştirilmesiyle ortaya çıkan bir yapıdır. Heykel yapımında insan yaşamının değerlerine üst seviyede tutmaya çalıştık.” dedi.

Açılış töreninde mayında hayatını kaybeden Av. Sedat Özevin'in eşi Hülya Özevin ve Diyarbakır Büyük Şehir Belediye Başkanı Osman Baydemir birer konuşma yaptı.Özevin konuşmasında, "Lütfen yaşama yönelik, barışa yönelik herkes cümlelerini bu şekilde kurarsa çok sevineceğiz" dedi.

Daha sonra konuşma yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, artık ateşin düştüğü yeri yakmadığını, ateşin artık Türkü de Kürdü de, ülkenin tamamını sardığını ve insanım diyen herkesin dikilen anıttan ders çıkarması gerektiğini söyledi.

Baydemir, “Yaşam anıtlarımızı unutmamak ve aynı zamanda bir daha yaşanmaması için koyuyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından anıtın açılış kurdelesi kesildi .