Türkiye'nin Limon Üretiminin Yüzde 50'den Fazlasının Karşılandığı Erdemli İlçesinde, Limon Hasadına Başlandı

Türkiye'nin limon üretiminin yüzde 50'den fazlasının karşılandığı Erdemli ilçesinde, limon hasadına başlandı.

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Adnan Dölek, yaptığı açıklamada, geçen yıl Türkiye genelinde 650 bin ton civarında limon hasadı gerçekleştiğini, bunun 350 bin tonunun Erdemli'de üretildiğini hatırlattı.

İlçede limon hasadının başladığını ifade eden Dölek, yeni sezonun tüm üreticilere hayırlı olması diledi.

Dölek, yeni hasat döneminde ''mayer'' cinsi limonun 60-80 kuruş, ''enter'' cinsi limonun ise 70-75 kuruştan alıcı bulduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

''İnşallah bu yıl narenciye sezonu üreticilerimiz için hayırlı olur. Bu yıl limon fiyatlarında düşme beklemiyoruz. Artık yurt dışından limon ithal etmek de çok zor. Daha önceleri firmalar ithal limonu ülkemize getirerek üreticilerimizi zor durumda bırakıyordu. Artık bu olmayacak. Dolayısıyla ihracatta ve iç tüketimde limoncularımızın yüzü gülecek. Şimdiden bütün üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum.''

Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Sarı da, Erdemli ticaretinin büyük bölümünü oluşturan narenciyenin ekonomiye büyük katkı sağladığını belirterek, ''Limon hasadının ilçemize hayırlı olmasını diliyorum'' dedi.

Dölek ve Sarı üreticilere hasat başlangıcı nedeniyle baklava ikram ederek, sezonun Şeker Tadında geçmesi dileğinde bulundular.

Muhabir: Derviş Çömez / Zuhal Uzundere Kocalar

Yayıncı: Şükran Yücel
Kaynak: AA