Sinop Valiliği Tarafından Atatürk Anıtı Önüne Çelenk Konuldu

Sinop Valiliği tarafından 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Atatürk anıtı önüne çelenk konuldu.

Valilik önündeki törene, Vali Ahmet Cengiz, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Osman Çoşkun, Belediye Başkanı Baki Ergül, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Uysal, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Özcan, gaziler, şehit ve gazi yakınları ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Dernek Başkanı Mehmet Özgen, yaptığı konuşmada 19 Eylül Gaziler Günü'nün 91. yıl dönümünü gururla kutladıklarını belirtti.

''Bugün, tüm dünya devletlerinin tahayyül edemeyeceği duygulara sahip olan bu büyük millet gazayı kutsal bir görev saymış, vatanı için seve seve gözünü kırpmadan canını verme kararlılığı göstermiş ve bunun Kurtuluş Savaşı'nda, Kore, Kıbrıs ve iç güvenlik alanında bizzat uygulamasını yapmış olan kahraman gazilerimizin günüdür'' diyen Özgen, şöyle devam etti:

''Gazilerimiz sizler de müsterih olunuz, sizler de şehitlerimiz gibi vatan ve millet için bağımsızlığımızın sembolü olan bayrağımızı vatanın her köşesinde dalgalandırabilmek uğruna ettiğiniz yemine sadık kalmak adına canınızı ortaya koydunuz, kanınızla bu toprağı yıkadınız, bir parçanızı seve seve verdiniz. Yaptığınız fedakarlıkları ölçmek maddi olarak değer biçilemez. Yüce Türk milleti size daima minnettardır. Tüm gazilerimizin Gaziler Günü'nü kutluyor sevdikleri ile beraber bundan sonraki yaşamlarında mutluluk temenni ediyor, ebedi aleme göç etmiş gazilerimize de Allah'tan rahmet diliyorum.''

Günün anlam ve önemini anlatan şiirlerin okunmasının ardından tören sona ererken Vali Ahmet Cengiz ve protokol üyeleri Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti.

Vali Cengiz, burada yaptığı konuşmada, ''Terörün en büyük amacı tefrika yapmaktır. Devletimize ve milletimize burada büyük görevler düşüyor. Biz ayrılmaz bir bütünüz yıllarca aynı toprakta aynı havayı teneffüs ediyoruz. Dileğim anneler ağlamasın. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize uzun ömürler diliyorum'' dedi.

Muhabir: Halit Gümüş

Yayıncı: Dilek Sezen
Kaynak: AA