Mersin Emniyet Müdürlüğü, Dün Depo Olarak Kullanılan İş Yerinde Çeyiz Sandığı İçerisinde Bulunan Cesetle İlgili Özel Ekip Kurdu

İçel Emniyet Müdürlüğü, dün depo olarak kullanılan iş yerinde çeyiz sandığı içerisinde bulunan cesetle ilgili özel ekip kurdu. Ekibin yaptığı çalışma kapsamında cesedin yaklaşık 5 ay önce kayıp ihbarında bulunulan Ö.Ş'ye ait olduğu tahmin edilirken, olayla ilgili Ö.Ş'nin eşi ile aralarında gönül ilişkisi bulunduğu iddia edilen bir kişi aranıyor.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin dün bir soruşturma kapsamında merkez Akdeniz ilçesindeki Yeni Mahalle 5330 numaralı Sokaktaki bir iş yerinde cesede ulaşılmasıyla ilgili Emniyet Müdürlüğü bünyesinde özel bir ekip oluşturuldu.

Ekibin yaptığı çalışma sonucunda cesedin Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yaşayan ve ailesi tarafından 12 Nisan'da hakkında kayıp ilanı verilen Ö.Ş'ye ait olma ihtimali üzerinde duruluyor. Ö.Ş'nin 2 çocuğunun annesi olan M.Ş'ye de kocasının kayıp olduğu günden beri ulaşılamadığı bilgisini alan polis ekipleri, M.Ş. ve eşiyle ilgili bilgi toplamaya çalıştı.

Bu kapsamda M.Ş'nin İçel'de yaşayan M.G. ile ilişkisi olduğu yönünde iddialara ulaşan polis ekipleri, M.G'nin İçel'de oturan ailesine ulaştı.

Ekipler, M.G'den 27 Temmuz'dan beri haber alamadıklarını söyleyen aileden, oğullarından bilgi almaları halinde kendilerine haber vermesini istedi.

Bir süre sonra M.G'nin yakınlarından telefon alan polis ekipleri, M.G'nin 10 Mayıs'ta Yeni Mahallede cesedin bulunduğu iş yerini kiraladığını öğrendi.

İş yerini kiraya veren emlakçıyla da irtibata geçen güvenlik güçleri, iş yerine 15 Mayıs'ta bazı ev eşyalarının getirildiğini, 2 aylık kiranın ödendiğini, ancak iş yerinin kirasının daha sonra ödenmediğini belirledi. Polis ekiplerinin bunun üzerine dün savcılık izni alarak, söz konusu iş yerinde arama yaptığı ve cesede ulaştığı öğrenildi.

Bu arada, Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan cesetteki ilk incelemelerde, herhangi bir kesik izine rastlanmazken, uzmanların kişinin boğularak öldürüldüğü ihtimali üzerinde durduğu belirtildi.

-İş yerinde bulunan eşyalar-

Öte yandan cesedin bulunduğu iş yerinde buzdolabı, yatak ve perde gibi bazı eski ev eşyalarına rastlandığı bildirildi.

Bu eşyaların çiftin birlikte yaşadığı evdeki eksik eşyalarla uyuştuğu kaydedildi.

Cesedin bulunduğu çeyiz sandığının ise Ö.Ş'nin evlenirken ailesi tarafından düğün hediyesi olarak gelinleri M.Ş'ye verdikleri sandık olduğu sanılıyor.

Kaynak: AA