Kazdağlarındaki Yangın Hayvanları Da Vurdu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Havran ilçesinden doğarak Burhaniye sahillerinden denize dökülen Üyücek Deresi'nde artan balık ölümleri çevrecileri harekete geçirdi.

Kazdağlarındaki Yangın Hayvanları Da Vurdu
İhbar üzerine dereye giden belediye çevre mühendisi Sinan Gözen ile Toplum Sağlığı Merkezi’nde görevli çevre teknisyenleri Selçuk Yavuz ve Bahri Oktaykaan ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde görevli su ürünleri mühendisleri inceleme yaptı. Kirliliğin geçen hafta Kazdağlarında yaşanan yangının küllerinin dereye karışmış olmasından kaynaklanmış olabileceği iddia edildi.

Üyücek Deresi kenarında keçilerini otlatan Murat Sarı, "Buradan su içen keçiler hastalanıyor. Düşük yapanlar oldu. Sütleri kesildi” dedi.

Deredeki kirliliğin uzun zamandır yaşandığına dikkat çeken Şenol Torlak da, "Kirlilik uzun süredir var ancak balık ölümlerine ilk kez şahit oluyorum. Yetkililer tedbir almalı. Buradan hayvanlar da su içiyor. İlçe Tarım ve Çevre Müdürlüğü el koymalı. Aksi halde hastalıklar gündeme gelebilir” diye konuştu

Balık ölümlerine dair ihbar aldıklarını bildiren Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dursun Okur, “Bize ihbar geldi. Balık ölümleri var. Teknik elamanlarımızı gönderdik. Balık ölülerinden ve sudan numune aldılar. Birkaç gün önce o yörede orman yangını oldu. Dün yağan yağmurdan sonra bu yangın küllerinin dereye bulaştığını sanıyoruz. Bu konuda çok hassasız” dedi.

Bu arada Havranlılar ise, aşırı yağmur sebebiyle çaydan akan siyah suyun yanı sıra dağda telef olan karaca ve domuz gibi hayvan leşlerini de derede gördüklerini anlattı .
Kaynak: İHA