Milletvekili Yetiş'ten Rektör Gönüllü'ye Ziyaret

AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü'yü ziyaret etti.

Milletvekili Yetiş, ziyarette yaptığı açıklamada, Adıyaman Üniversitesi'nin giderek kendi misyonuna yakışır hale geldiğini, bu anlamda şehrin sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sağladığını belirtti.

Yetiş, şunları kaydetti:

''Ülkemizde çağrı merkezi sektörü giderek büyüyor. Dolayısıyla ilimizde çağrı merkezi konusunda çok daha geniş bir portföy oluşturulabilir. Şehrimiz bu sektörde çok rahatlıkla önemli bir merkez haline dönüştürülebilir. Bu noktada üniversitemizde çağrı merkezi asistanı yetiştirme konusunda bir ön değerlendirmemiz oldu. Yine üniversitemizin tarım sektörü ve tarıma dayalı sanayileşme ile turizm noktasında kentimize katkıları oluyor ve bundan sonra da olmaya devam edecek. Turizm bölümünde çok kıymetli hocalarımız var. Yine güneş enerjisi ile tarımsal sulama alanında bir çalışma yapıldı. Bunların daha pratik hale getirilerek doğrudan çiftçiye ulaştırabilmesi noktasında bir merhale daha ortaya konması gerekiyor. Adıyaman Üniversitesi'nin bir ayağı yöresel anlamda kendi bölgesinde potansiyeli ortaya çıkaracak şekilde yoğunlaşan ama diğer ayağıyla da uluslararası bilimsel standartları yakalamış uzman bir üniversiteye dönüşeceğine inanıyoruz. Biz de siyasi iktidar olarak her anlamda üniversitenin yanında ve destek olmaya devam edeceğiz.''

Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yetiş, daha sonra Tıp Fakültesi'ni ziyaret ederek Dekan Prof. Dr. Mustafa Yılmaz'dan hastane ile ilgili bilgi aldı.

Rektör Gönüllü ziyaret anısına Milletvekili Yetiş'e plaket takdim etti.

Muhabir: Hakan Furkan

Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
Kaynak: AA