Bir Vatandaşı ve Polisi Bıçakla Yaralayan Cezaevi Firarisi Silahla Durdurdu

İçel’de polis kendisini ve vatandaşı bıçakla yaralayarak kaçmaya çalışan cezaevi firarisini silahla vurarak etkisiz hale getirdi.

Bir Vatandaşı ve Polisi Bıçakla Yaralayan Cezaevi Firarisi Silahla Durdurdu
Yaralı saldırgan ile saldırganın yaraladığı polis memuru ve vatandaş hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.Alınan bilgiye göre, Toroslar İlçesi Sağlık Mahallesi’ndeki ara sokaklarda devriye görevi yapan polis ekipleri kendilerinden kaçan cezaevi Firarisi Orhan G.’nin 81036 sokak üzerindeki terk edilmiş bir binaya girdiğini gördü. Polislerin kendisini takip etmesi üzerine şahıs binadan çıkıp ekiplerin elinden kurtulmayı başardı. Şahsın kaçtığını gören ve aynı sokak üzerinde oturan Ali Çelik isimli vatandaş ise şahsa müdahale ederek yakalamaya çalıştı. Ancak cezaevi Firarisi Orhan G. Ali Çelik’i bıçakla yaraladıktan sonra aynı mahalledeki 86031 sokak üzerindeki bir aparmanın çatısına çıktı. Polisler apartmanın çevresini sararken ekiplerden biri şahsı yakalamak için apartmanın çatısına çıktı. Ancak cezaevi Firarisi Orhan G. polis memuruna bıçakla saldırarak yaraladı. Yaralı polis memuru ise beylik tabancası ile ateş ederek cezaevi Firarisi saldırganı etkisiz hale getirdi. 112 ekiplerinin çatıda müdahale ettiği yaralı saldırgan sedye ile indirilerek İçel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, yaralı polis memuru Mahir Kuş ile saldırganın yaraladığı Ali Çelik ise İçel Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Sırtından yaralanan saldırganın hayati tehlikesinin sürdüğü bildirilirken yaralı vatandaşın ve polis memurunun hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Hırsızlık suçundan girdiği Osmaniye Yarı Açık Cezaevi'nden Firar ettiği öğrenilen Orhan G.’nin ayriyeten 3 suçtan arandığı ve 23 suçtan ise kaydının olduğu öğrenildi .