Türk Yıldızları Gaziantep'te Gösteri Yapacak

Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi ''Türk Yıldızları'', TSK 4. Malzeme Yerlileştirme Sergisi etkinlikleri kapsamında 7 Ekim Pazar günü Gaziantep'te gösteri uçuşu gerçekleştirecek.

Gaziantep Sanayi Odası'ndan yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri koordinatörlüğünde, savunma sanayinde yurt dışı kaynak kullanımını azaltmak amacıyla düzenlenecek olan ''TSK Malzeme Yerlileştirme Sergileri''nin 4'üncüsünün Gaziantep Sanayi Odası'nın destekleriyle kentte açılacağı belirtildi.

Ortadoğu Fuar Merkezi'nde 02-08 Ekim tarihlerinde düzenlenecek sergide yurt savunmasında dışa bağımlılığın azaltılması ve yerli sanayi üretiminin desteklenmesinin amaçlandığı ifade edildi.

Sergi etkinlikleri kapsamında Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi Türk Yıldızları'nın Ortadoğu Fuar Merkezi'nde gösteri uçuşu yapacağı bildirilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

''Türk Yıldızları'nın amacı Türk Silahlı Kuvvetleri'ni tanıtmak ve halkın sevgi, güven ve bağlılığını pekiştirmek. Türk Yıldızları, dünyada sekiz süpersonik uçakla gösteri yapan tek takım olarak gösteriliyor. Saatte yaklaşık 900 ile bin 200 kilometre hızla hareket eden Türk Yıldızları, seyir ve estetiği bir arada sunacak. Adrenalin yükselten hareketlerle Gazianteplileri selamlayacak olan yıldızlar, gösteriyi izlemeye gelenlere büyük coşku ve keyif yaşatacak.''

Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi Türk Yıldızları'nın gösteri uçuşu öncesinde de 6 Ekim'de deneme uçuşu gerçekleştireceği bildirildi.

Muhabir: Orhan Çiçek

Yayıncı: Sevil Çelik
Kaynak: AA