KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Atun’dan Çorum Belediyesi’ne Ziyaret

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, amaçlarının KKTC’yi kalkındırmak ve daha ileri götürmek olduğunu söyledi.

KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Atun’dan Çorum Belediyesi’ne Ziyaret
Ziyarette Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile bir süre görüşen Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, bakanlığının çalışmaları ve Çorum gezisinin amacı hakkında bilgiler verdi.

Anadolu’nun her ilini kendi yuvaları gibi gördüklerinin altını çizen Bakan Atun, Anavatan Türkiye’de olmaktan dolayı heyecanlı olduğunun altını çizdi.

Dünya ekonomisindeki daralmaya değinen Atun, “Dünya ekonomisinde daralmalar var. Bundan Kıbrıs’ta nasibini alıyor. En büyük avantajımız anavatan Türkiye’nin hiç bitmeyen destekleridir. Türk hükümetinin devletimize vermiş olduğu büyük desteklerdir. Dolaysıyla bizler iş dünyası ve devlet kademesinde her açıdan ülke ekonomisinin kaldırılması, sanayi ve ticaretin daha ileri gitmesi için çalışmaktayız” dedi.

Çorum TSO’nun yaptığı davetin KKTC’nin ekonomik yönden avantajlarının tanıtımı noktasında kendilerine fırsat verdiğini dile getiren Atun, bir araya gelecekleri Çorumlu işadamlarına işbirliği alanları hakkında bilgi vereceklerini dile getirdi.

KIBRISIN GÜÇLÜ OLMASI TÜRKİYE’NİN DE ELİNİ GÜÇLENDİRECEKTİR
Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kalkınmasını önemsediklerini belirterek, KKTC’nin ekonomik yönden güçlü olmasının Türkiye’nin de elini güçlendireceğini söyledi.

Kardeş ülkenin yöneticileri ile beraber olmanın ayrı bir güzelliği ve önemi olduğunu dile getiren Külcü, “Biz bir canın iki parçası gibiyiz. Bir tarafta anavavatan bir tarafta yavru vatan. Bir çok benzer yönümüz var. Her şeyden önce aynı duyguları paylaşıp aynı dili konuşuyoruz” dedi.

Çorum’un esnaflıktan sanayi kenti kurmayı başaran bir il olduğunun altını çizen Külcü, Türkiye son 10 yılda ekonomik anlamda ciddi anlamda kalkınma yakaladığını, Çorum’unda müteşebbis ruhuyla bu atılımdan üzerine düşen payı aldığını vurguladı.

KKTC Ankara Büyükelçisi Mustafa Lakadamyalı ile Çorum TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal’ın eşlik ettiği ziyaret sonunda Bakan Atun ve Başkan Külcü, birbirlerine karşılıklı hediyeler takdim ettiler .
Kaynak: İHA