KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Atun: Bu Topraklarda Bulunmak Bize Huzur Veriyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Türkiye topraklarında bulunmanın kendilerine huzur verdiğini söyledi.

KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Atun: Bu Topraklarda Bulunmak Bize Huzur Veriyor
Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO)'nın davetiyle kente gelen Sunat Atun, Türkiye'yi anavatan olarak kabul ettiklerini söyledi.

İlk olarak Çorum Valisi Sabri Başköy'ü makamında ziyaret eden Atun, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin vereceği desteklerle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin daha da büyüyeceğini kaydetti.

Atun şöyle devam etti: ''Bu topraklarda bulunmak bize gurur veriyor. Türkiye'de uğramadığımız Anadolu şehirlerini geziyoruz. Anavatan Türkiye'nin verdiği desteklerle KKTC'nin ekonomisi daha iyiye gidecektir. KKTC daha iyi yerleri hak ediyor. Dünya ekonominin bulunduğu konjöktör gereği bazen sorunlar sıkıntılar yaşansa da zor dönemler bitecektir. Türkiye'nin desteğini biz yakınımızda hissediyoruz. Bu da bize güç vermektedir.'' Çorum'un her haliyle KKTC'ye benzediğini söyleyen Atun, kente yapılan ziyaretle birçok açıdan ilişkilerin artacağını aktardı. Vali Sabri Başköy de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kıbrıs'ta yıllar önce ziyaretlerde bulunduğunu aktaran Başköy, Çorum ile KKTC'nin iyi bir iş birliği yapabileceğini dile getirdi. Sunat Atun ve Vali Başköy arasında gerçekleşen hediyeleşmelerin ardından, Bakan Sunat daha sonra Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'yü makamında ziyaret etti. Muzaffer Külcü de ziyaretin kendileri açısından çok önemli olduğunu aktardı. Atun ise belediyenin çalışmalarından çok etkilendiğini belirterek, Başkan Külcü'yü tebrik etti .