Mhp Genel Başkan Yardımcısı Karakaya Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, ''Gün geçmiyor ki, yurdun bir köşesinden, bir bölgesinden terörle ilgili bir şehit, yaralı veya saldırı haberi alınmasın'' dedi.

Karakaya, partisinin il başkanlığında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en önemli sorununun terör olduğunu belirtti.

MHP'nin terörün tamamen bitmesini istediğini anlatan Karakaya, şunları söyledi:

''Önceki gün 2 şehidimiz vardı. Daha dün 4 şehidimizi toprağa vermeden bugün de Bingöl'den acı haber geldi. 8 polisimiz şehit oldu, 7 tanesi yaralandı. Gün geçmiyor ki yurdun bir köşesinden, bir bölgesinden terörle ilgili bir şehit, yaralı veya saldırı haberi alınmasın. MHP olarak bu konuyu yeni söylemiyoruz. 2004 yılından bu yana terörle mücadele yasaları gevşetildi, terörle mücadele zafiyete uğratıldı. Açılımlar yapıldı, bunların yanlış olduğunu söyledik ama sonuç itibariyle, hakikatten Türkiye ciddi bir sorunla karşı karşıya. Çözüm önerilerini her ortamda söyledik ve söylemeye de devam ediyoruz. MHP olarak hükümete sesleniyoruz. Biz Kandil'e Türk Bayrağını dikme iradesini gösteremeyen iktidar istemiyoruz. Kandil'e bayrak dikmeye korkuyorsan, gidemiyorsan ülkücüler arkanda olacak. Biz terörün bitmesini istiyoruz. Ocakların sönmemesini istiyoruz. Terör konusunda önerilerimiz ortada.''

Türkiye'nin ciddi sıkıntılar yaşadığını söyleyen Karakaya, dün samimi olunan ülkelerle bugün savaşma noktasına gelindiğini ileri sürdü.

Muhabir: Özgün Tiran / Hakan Şahin

Yayıncı: Nurettin Coşkun
Kaynak: AA