İslam'a Hakaret İçeren Film Protesto Edildi

İslam'a ve hazreti Muhammed'e hakaret içeren film, Diyarbakır'da protesto edildi.

Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi tarafından Yenişehir ilçesi Belediye Konukevi önünde düzenlenen basın açıklamasında kalabalık, sık sık ABD ve İsrail aleyhine slogan attı.

Basın açıklamasını okuyan Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Cemil Ünsal, İslam'a ve hazreti Muhammed'e hakaretin her ne sebeple olursa olsun hoş görülemez olduğunu ve gereken tepkinin verilmesi gerektiğini söyledi.

Hazreti Muhammed'i şiddet yanlısı gibi gösterip hakaret edildiğini savunan Ünsal, ''Amerika'da Yahudilerin desteğiyle Kıpti bir Hristiyan tarafından çekilen filmde İslam'a ve onun aziz peygamberine alçakça dil uzatılmıştır. Bununla yetinilmemiş filmin yapımcısı ve yönetmeni, İslam'ı kansere benzetip Müslümanların yok edilmeleri gerektiğini söylemiştir. Bütün bunlar planlı bir organizasyonun parçalarıdır. Bununla Müslümanların tepkilerini ölçmek ve meydana gelebilecek olayları bahane edip yeni işgallerin ve katliamların zemini oluşturulmak isteniyor'' diye konuştu.

Açıklamanın ardından sloganlar atan grup, ABD ve İsrail bayraklarını sloganlar eşliğinde yaktı. Çeşitli ülkelerde film protestosu sırasında hayatını kaybeden kişiler için gıyabi cenaze namazı kılan gruptakiler daha sonra sessizce dağıldı.

Muhabir: Şaban Yılmaz-Naim Boşkut

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
Kaynak: AA