AK0 Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi'nin Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, ''Terörü kınıyorum, lanetliyorum, bir defa daha telin ediyorum. Teröristleri, canileri lanetlerken, teröristlerle sarmaş dolaş olan ve onlarla aynı duyguyu paylaşan terör örgütünün desteğiyle ayakta duran, siyaset yaptığını zanneden BBP'li milletvekillerini de kınıyorum'' dedi.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından, Erzurum'da düzenlenen 5. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı'nın açılışında konuşan Tanrıverdi, dün ve bugün terör örgütünün millet olarak bağırlarını yaktığını, Afyon'da mühimmat deposundaki patlama sırasında şehit olan 25 askerin bugün toprağa verildiğini söyledi.

Tanrıverdi, ''Bugün Afyon'da mühimmat deposundaki patlama sırasında şehit olan 25 kardeşimiz defin edilirken, dün Çukurca'da 4 evladımızı, bugün de Bingöl'de 8 evladımızı şehit ettiler. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Milletimize ve ailelerine başsağlığı diliyorum. Biz onları gönlümüze gömdük. Onları asla unutmayacağız'' diye konuştu.

Terörün kökünü kazımak için hükümet olarak ellerinden gelen tüm imkanları kullandıklarını ifade eden Tanrverdi, şunları kaydetti:

''Terörü kınıyorum, lanetliyorum, bir defa daha telin ediyorum. Teröristleri, canileri lanetlerken, teröristlerle sarmaş dolaş olan ve onlarla aynı duyguyu paylaşan terör örgütünün desteğiyle ayakta duran, siyaset yaptığını zanneden BBP'li milletvekillerini de kınıyorum. 1 Ekim'de TBMM açıldığında elbette ki suçlarının bedelini ödeyeceklerdir. Milletimizin arzusu yerine getirilecektir.''

Türkiye'nin AK Parti hükümetiyle 2002 yılında çıktığı yolculuğuna, istikrar ve güvenle devam ettiğini, Ülkenin 10 yıl içinde gösterdiği gelişim ve dönüşümle artık dünyada ve bölgesinde büyük bir güç haline geldiğini ifade eden Tanrıverdi, şöyle devam etti:

''AK Parti olarak, ülkenin ihmal edilmiş, ötelenmiş, unutulmuş sorunlarını bir bir çözdük, çözmeye de devam etmekteyiz. AK Parti milletimizin karşısına terör siyaseti, baskı siyaseti ile değil eser siyasetiyle, hizmet siyasetiyle çıkmaktadır. Parti olarak Türkiye'nin doğusunu, batıdan kuzeyini güneyinden ayrı görmedik. Işıkları yaktık ve ülkemizin 7 bölgesini de aydınlattık. Duble yolları tamamladık, havaalanlarını açtık, üniversiteleri kurduk, artık 81 ilimizde üniversite var. Hastaneleri yeniledik, yeni hastaneleri hizmete soktuk. İstihdamı artırdık, işbirliği artırmak için projeler geliştirdik. kadınlarımıza iş imkanı sağladık. Gençlerimize eğitim imkanı sağladık. Okullarımızı dersliklerimizi artırdık. Dün hasta adam olarak nitelendirilen Türkiye, artık bugün usta adam olmuştur. 10 yıldır milletin her derdine çareler geliştirmek için çalışıyoruz. Çünkü, biz yola çıkarken kimsesizlerin kimsesi olacağımıza dair söz verdik. Türkiye demokrasisiyle Ortadoğu ülkelerine, güçlü ekonomik gücüyle de batı ülkelerine örnek olmaktadır.''

Bugüne kadar ülkede konuşulmayan, konuşulmasına cesaret dahi edilemeyen sorunların serbestçe, özgürce konuşulmasını ve tartışılmasını sağladıklarını dile getiren Tanrıverdi, ''Tabuları yıktık, ezberleri bozduk, millet olarak birbirimizin etnik kökenine bakmadan birbirimizle muhabbetle kucaklaştık. Ama terör örgütü ve onların yandaşları, işbirlikçileri, ağa babaları, bu kardeşlikten, bu muhabbetten, bu kucaklaşmadan ciddi şekilde rahatsız oldular. Onların hedefi, öldürmek, bizim hedefimiz ise yaşatmaktır. Biz analar ağlamasın dedikçe, muhalefetten etnik siyaset yapanlar ise 'analar ağlamaya devam etsin' dedi.

Görüyoruz ki, hala aynı tavırdalar'' şeklinde konuştu.

AK Parti olarak ülkenin en önemli sorunlarının başında gelen terör sorununu çözmeye kararlı olduklarını belirten Tanrıverdi, ''Bu ülkede akan kanı da gözyaşını da bütün engellemelere rağmen inşallah biz durduracağız. Millet olarak birlikte durduracağız. AK Parti değişimin ve dönüşümün öncüsü bir partidir. Bu anlamda da Türkiye'nin medeniyet yarışından geri kalmaması için hem yasal düzenlemeleri çağın gereklerine göre revize ediyoruz hem de kurumların küresel rekabet kapasitesini artırmaya çalışıyoruz'' dedi.

-''13 il büyükşehir belediyesi oluyor''-

Yeni yasama yılında yapacakları yasal düzenlemeyle Büyükşehir belediyelerinin sayısını 29'a çıkarmayı amaçladıklarını vurgulayan Tanrıverdi, şunları kaydetti:

''Çıkaracağımız yeni yasayla nüfusu 750 binin üzerinde olan 13 şehrimizi Büyükşehir Belediyesi haline getiriyoruz. Mevcut 16 büyükşehir ile birlikte seçimler sonrasında büyükşehir belediye sayısı 29'a çıkmış olacak. Bu illerimiz büyükşehir statüsüne kavuştuğunda imkanları artacaktır. Türkiye, AK Parti ile yerel yönetimlerde de çok güzel bir noktaya gelmiş, çok güzel kazanımlar elde etmiştir. 29 Mart 2009'da yapılan seçimlerde bin 466 belediye başkanlığı kazanmıştık. Katılımlar sonrası şu an belediye sayımız bin 675'e ulaşmıştır. Yani Türkiye'deki 2 bin 950 belediyenin yüzde 58'i AK Partilidir.''

-''Kimse Türkiye'nin üniter devlet yapısını bozmaya kalkmasın''-

''Türkiye'de hiç kimse 'Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı'nı bahane ederek Türkiye'nin üniter devlet yapısını bozmaya kalkmasın'' diyen Tanrıverdi, siyasi özerklik taleplerinin açıkça bölücülük kampanyasının bir başka versiyonu olduğunu ve bunun da asla kabul edilemez olduğunu söyledi.

Çanakkale'de, Yemen'de omuz omuza şehit düşen ecdadın kemiklerini sızlatmamaya kararlı olduklarını ifade eden Tanrıverdi, şöyle konuştu:

''Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin İller Bankası'ndan aldığı ödenek oranı ne ise Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı para oranı aynıdır. Bir taraftan kendisini milletine hizmete adamış belediye başkanları var, diğer taraftan kendisini başka yerlere adamış millete sırtını dönmüş belediye başkanları var. Van Belediyesi'nin araçlarını, depremden bir gün sonra, enkaz altında binlerce Van'lıya yardım etme yerine, Mehmetçiğe kurşun sıkarken, öldürülen teröristlerin cenazesini almak için Malatya'da morgun önünde gördük. İşte kamu imkanları kaynakları nerede kullanılıyor hep birlikte gördük.''

Yerel yönetimler toplantısına, Erzurum, Ardahan, Bingöl, Erzincan, Iğdır ve Kars illerinden çok sayıda belediye başkanı, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri katıldı.

Muhabir: Hasan Özkal / Muharrem Aksakallı

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA