Okul Servisi Şoförlerine Bilgilendirme Eğitimi Verildi

Antalya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından okul şoförlerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği'ndeki toplantıya, Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Cem Gencer, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Karakaş, Antalya Servisçiler Odası Başkanı Adil Demir, diğer ilgililer ve yaklaşık 550 okul servisi şoförü katıldı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Karakaş, burada yaptığı konuşmada, her yıl servis sürücülerine gerek trafik gerek mevzuat yönüyle bilgilendirme yapmak istediklerini belirterek, toplantı ile veli ve okul yöneticileriyle sürücülerin birlikte hareket edebilmesine katkı sunmayı amaçladıklarını söyledi.

Mehmet Karakaş, okullarda birlikteliği sağlamak için protokol imzaladıklarını ve bunu çok önemsediklerini dile getirerek, adli sicil ve sabıka kayıtlarının kontrollerinin yapılmasının önemli olduğunu, ancak sürekli kontrollerin yapılarak bu konuda dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

Okul servis sorumlularının eğitiminin mana ve önemine uygun hareket edilmesinin önemine dikkati çeken Karakaş, sorumluların dikkatle seçilmesi gerektiğini, bu kişilerin öğrenci, veli ve okul yöneticileriyle polemiğe girmemesi gerektiğini belirtti.

Sürücülere seminerde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ''Acı'' adlı trafik kurallarına uymanın önemini anlatan film gösterildi.

-''Amacımız ceza kesmek değil, trafiğin akışını düzenlemek''-

Gösterimin ardından Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Cem Gencer de hafta başında okulların açılacak olmasının Türkiye'nin çeşitli illerinde olduğu gibi trafik yoğunluğunu artıracağını belirterek, herkesin özellikle Antalya'da yaz aylarında trafiğin sıkışık olduğu yanılgısına kapıldığını, ancak okulların başlamasıyla sürücülerin daha sabırlı olması gerektiğini dile getirdi.

Gencer, ''Pazartesi gününden itibaren Antalya'da bin 361 okul servisi trafiğe çıkacak. Amacımız ceza kesmek değil, trafiğin akışını düzenlemek. Trafik kurallarına uymayanlara cezai işlem yapılacak. 2011 yılında servis sürücülerinin karıştığı 35'i yaralamalı olmak üzere toplam 55, 2012 yılında ise toplam 47 trafik kazası meydana geldi. Yıllara göre düşüşün olması bizi sevindiriyor. Umarım bu yıl daha da düşük olur'' diye konuştu.

Servis sürücülerinin yaptığı kazaların kullanıcı hatasından kaynaklandığını anımsatan Gencer, bununla ilgili kazaların MOBESE görüntülerini izleteceklerini kaydetti.

-Yaya öncelikli Antalya projesi-

Bu yıl yaya öncelikli kent Antalya projesini pilot bölgelerde hayata geçireceklerini, sürücülerin buna uymasını isteyen Gencer, geçen yıl bin 539 okul servisi sürücüsünün 220'sine cezai işlem uyguladıklarını, toplumdaki hassasiyetlerin oluşmasından duyduğu mutluluğu belirtti.

Antalya Servisçiler Odası Başkanı Adil Demir ise veli ve öğretmenlerle doğru iletişim kullanması gerektiğine işaret ederek, araçlarda radyo dinlenmemesini ve televizyon kesinlikle izlenmemesinin önemine dikkati çekti.

Muhabir: Yusuf Karadağ

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA