Yenimahalle'de Sağlıklı Yaşam

Yenimahalle Belediyesi belli aralıklarla yapılması gereken sağlık taramasını vatandaşların ayağına götürmeye devam ediyor.

Yenimahalle'de Sağlıklı Yaşam
Yenimahalle Belediyesi’ne bağlı mahalle statüsünde ki köylerde başlayan sağlık taramaları, merkezlerde de yapılıyor. Yenimahalle Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Ragıp Tüzün Parkı’nda yapılan sağlık taramasına, vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren yoğun ilgi gösterdi. Taramada, ilçe sakinlerinin tansiyon ölçümleri ve kan tahlilleri yapıldı.

Yenimahalle Belediyesi Sağlık Müdürlüğü’nün düzenlediği sağlık taraması erken tanı sağlamak amacıyla periyodik olarak tüm bölgelerde devam ediyor. Bu taramalarla tansiyonu ölçülen ve kan tahlilleri yapılan vatandaşların açlık kan şekeri, hemogram ve kolesterol paneli değerlendirmeleri yapılıyor. Yenimahalleliler ile tek tek ilgilenen sağlık ekipleri, erken teşhisin önemine dikkat çekerek vatandaşları bilgilendiriyor. Hastaneye gitmeden tansiyon ölçümleri ve kan tahlilleri yapılan vatandaşlar, ayaklarına kadar sağlık hizmetini getiren Yenimahalle Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

Yenimahallelileri hastalıktan korumak ve erken tanı sağlamak için periyodik sağlık taramalarının önemini vurgulayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Sağlıkla ilgili sorunlarda erken teşhisin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Yenimahalle Belediyesi olarak vatandaşlarımızın sağlığı bizim için her şeyden önce gelir. Olası bir hastalık rutin sağlık kontrollerinde ortaya çıkıyor, o yüzden sağlık taramalarının önemi büyük” dedi.

Kaynak: İHA