Vali İpek Yaylapınar Köyünde İncelemelerde Bulundu

Bayburt Valisi Hasan İpek, Yaylapınar köyünde 9 Eylül'de çıkan yangında zarar gören köylüleri ziyaret etti.

Vali İpek, yangında kullanılamaz hale gelen evlerin durumu hakkında bilgi almak ve incelemelerde bulunmak üzere Vali Yardımcısı Hakan Hakyemez, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hacı Demirezen, İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan ve AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçi ile Yaylapınar köyüne geldi. Vali İpek, muhtar Hikmet Yazıcı ve ev sahiplerinden bilgi aldı.

Bayburt'a 30 kilometre uzaklıkta bulunan Yaylapınar köyü Durusu Mahallesi'nde, elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangında, Halit Kaldırım ve Zülküf Can'a ait samanlık ve bir evin çatısının yandığını belirten köylüler, Bayburt Belediyesi'ne ait itfaiye ekiplerinin zamanında köye ulaşması ve yangını kontrol altına almasının yangının büyümesini önlediğini söyledi.

Köylülere ''geçmiş olsun'' dileğinde bulunan Vali İpek, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in köyde tanıdıklarının olduğunu ve ''geçmiş olsun'' dileklerini gönderdiğini ifade etti.

Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek'in de selamlarını gönderdiğini belirten Vali İpek, Valilik tarafından imkanlar ölçüsünde gerekli yardımların yapılacağını kaydetti.

Muhabir: Fatih Mehmet özcan

Yayıncı: Asena Akçay
Kaynak: AA