Kalkınma Bakanı Yılmaz Açıklaması

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ''Sosyal Destek Programı '' dedikleri projelerin amacının taşa, toprağa değil, insana yatırım yapmak olduğunu söyledi.

Malatya'dan karayoluyla Bingöl'e gelen Bakan Yılmaz, İl Emniyet Müdürlüğü'nce yürütülen ve Kalkınma Bakanlığı SODES kapsamında desteklenen ''Desteğe Muhtaç Çocukların Spor Aktivasyonları ile Topluma Kazandırılması Projesi''nin kapanış ve sertifika dağıtım törenine katıldı.

Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, SODES projelerinin önemine değinerek, en büyük yatırımın insana yapılan olduğunu ifade etti.

Bingöl Emniyet Müdürlüğü'nce yürütülen projenin de doğrudan insana yapılan yatırım olduğunu belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

''Gençlerimizin, çocuklarımızın daha sağlıklı gelişimi, kötü alışkanlıklardan uzak durması bakımından son derece önemli bir çalışma. Spor bütün hayat boyunca önem vermemiz gereken, yaşam kalitemizi artıran, öz güvenimizi geliştiren, sosyal ilişkilerimizi kuvvetlendiren bir hadisedir. Bu konuda yaptıkları çalışmalardan dolayı ilgililere teşekkür ediyorum. Bizim 'SODES' dediğimiz projelerin amacı insana yatırım yapmak, taşa toprağa değil. O yatırımlar zaten yapılıyor. Yol, hastane, okul yapıyoruz. Köylere hizmet götürüyoruz, üniversite inşa ediyoruz. SODES'teki amaç, doğrudan insanımıza yatırım yapmaktır. İnsanımızın hayatını zenginleştirmek, güzelleştirmek, ufkunu açmak, sosyal ilişkilerini geliştirmek, sosyal dayanışmayı gerçekleştirmek. Bu anlamda Bingöl'de de çok güzel projeler uygulandı. Onlardan bir tanesi de bu proje.''

İl Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmaların önemine de değinen Yılmaz, eskiden karakolların önünden çekinerek geçtiğini anımsattı.

Yılmaz, ''Ben çocukken hatırlıyorum, doğrusu biraz polislerden çekinirdik. Karakolun önünden geçerken bir çekingenlik olurdu. Ama artık böyle hissetmiyoruz. Polisimiz artık sosyal anlayış içinde, toplumla bağlantıyı güçlendiriyor, daha iyi ilişkiler kuruyor ve gerçekten bizim emniyetimiz için başkasının değil, bizlerin emniyeti için, bizim hayatımız daha güzel bir şekilde devam etsin diye çalıştıklarını daha iyi bir şekilde gösteriyorlar. Emniyetimizin bu çalışmalarını gerçekten takdirle izliyoruz'' diye konuştu.

Bingöllü hayırsever işadamlarının da projeye vermesinin çok sevindirici olduğunu vurgulayan Yılmaz, işadamlarının paralarının bir kısmını da sosyal işlere mutlaka ayırması ve bu alışkanlığın geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

-''Başarıda spor önemli''-

Başarıda sporun önemli yeri bulunduğunu kaydeden Yılmaz, lise yıllarında aktif olarak spor yaptığını bildirdi.

Sporda başarı sağlayanların diğer alanlarda da başarılı olduğunu dile getiren Yılmaz, şöyle dedi:

''Derslerini de ihmal etmemelerini rica ediyorum. Lisedeyken spor yapıyordum. Sonradan yaşlanınca yapmamaya başladım. Voleybol, basketbol, futbol ve masa tenisi bütün bu sporlarla uğraştım ve bunların hayatıma renk kattığını düşünüyorum. Her birinin sosyal ilişkilerimi geliştirdiğini düşünüyorum. Hatta dozajında, iyi bir şekilde yaparsanız okul ve iş başarınıza katkısı olacaktır. Kuru sloganlara, yüzeysel ifadelere, aşırı ideolojilere bakmadan, kendilerini geliştirmeliler, potansiyelini harekete geçirmeliler. Çünkü gençlerimiz bizim için çok önemli. Bakanlık olarak gençlere desteğimize devam edeceğiz.''

Törende, voleybol ve futbol kurslarında başarılı olan gençlere başarı belgeleri Bakan Yılmaz ve AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş tarafından verildi.

Etkinliğe, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Belediye Başkanı Serdar Atalay, İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, bazı kurum müdürleri, işadamları, gençler ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Abdullah Çelik / Nurten Aslan

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA