Pentagon'da, 11 Yıl Önceki Saldırılarda Hayatlarını Kaybedenler İçin Tören Düzenlendi

ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, ABD'nin, 11 Eylül saldırılarının yapıldığı zamandan daha güçlü ve daha güvenli olduğunu söyledi.

11 Eylül saldırılarının 11. yılı nedeniyle ABD Savunma Bakanlığı'nda anma töreni düzenlendi.

Leon Panetta, saldırılarda uçaklardan birinin hedefinde olan Pentagon'da hayatını kaybeden 184 kişinin anıldığı törende, aradan 11 yıl geçmesine rağmen, ''O korkunç günün'' kalplerinde ve ruhlarında sonsuza kadar kalacağını söyledi.

Panetta, ''Düşmanımız, o sabah bizi zayıflatabileceğini düşündü ama tam tersine bu ülkenin nasıl olduğunu gördüler. Amerikalıların birbirlerine yardım etmek için hayatlarını riske attıklarını, yıkılanı tekrar inşa etmek için her zaman olduğu gibi kollarını sıvadıklarını gördük. Pentagon çalışanlarının, bu ülkeyi korumaya yönelik hayati misyonuna kendini daha da adadığını gördük'' dedi.

Bugün 11 Eylül saldırılarının olduğu zamandan daha güçlü ve daha güvenli bir ABD'nin olduğunu belirten Panetta, saldırıların arkasındaki teröristlere yönelik de adaletin sağlandığını vurguladı. Panetta, böylece düşmanlara ''Amerika'ya saldıran hiç kimsenin bunun sonuçlarından kaçamayacağı'' mesajını verdiklerini ifade etti.

Bu arada, törende, Pentagon'un yakınındaki Ronald Reagan Havaalanı'ndan kalkan uçakların sesleri ara ara Panetta ve diğer konuşmacıların seslerini bastırdı. Uçakların sürekli, 11 Eylül'de saldırıya uğrayan Pentagon'un üstünden geçmesi de ironi yarattı.

Öte yandan, 11 Eylül saldırılarının 11'inci yılı nedeniyle ABD'deki tüm resmi kurumlarda bayraklar yarıya indirildi. Ayrıca Kongre'de de Senato ve Temsilciler Meclisi'ndeki Demokrat ve Cumhuriyetçi liderlerin başkanlık ettiği ve Kongre üyelerinin katıldığı anma töreni düzenlendi.

Törende, Kongre üyeleri hep birlikte, ''America the Beautiful'' parçasını söyledi.

Muhabir: Barışkan Ünal - Mehmet Toroğlu

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA