İtkib, İstanbul Aydın Üniversitesi İle ''dış Ticaret Uzmanı'' Yetiştirecek

İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri , İstanbul Aydın Üniversitesi ile ''Dış Ticaret Uzmanı'' yetiştirme programı konusunda anlaştı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, İTKİB Başkanı İsmail Gülle ile İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli tarafından imzalanan anlaşma çerçevesinde programa, Yurtdışı Pazarlama Uzmanı Bölümü'nde okuyan öğrenciler ile yabancı dil bilen üniversite mezunları katılabilecekler. Programı tamamlayan öğrenciler, İTKİB üyesi tekstil ham maddeleri, halı ve deri firmalarında istihdam edilecekler.

Projenin imza töreninde İTKİB Koordinatör Başkanı İsmail Gülle, kurulu kapasitesi, sahip olduğu ''know how'' ile dünya liginde en üst sıraları zorlayan Türk tekstil sektörünün değişen küresel ekonomi, pazarlama ve pazarlamaya destek sağlayan argümanların önemini kavradığını belirtti.

Gülle, ''Siz dünyanın en iyi malını üretecek bilgiye ve kapasiteye sahip olun, bunu anlatamadığınız, ürününüzü pazarlayamadığınız sürece belli bir büyüklüğün üzerine geçemiyorsunuz. Bizim elimizde makine var, tesis var, aslında iyi yetişmiş bir insan varlığımız da var. Ama insana yatırım yapmanın önemini eskisine kıyasla çok daha iyi görüyoruz. Bu kapsamda İstanbul Aydın Üniversitesi, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile birlikte yürütülecek yeni girişimi çok önemsiyoruz'' ifadelerini kullandı.

Halı sektörü olarak 2023 yılında 5 milyar dolarlık ihracat hedeflediklerini dile getiren Yılmaz, bu hedefi tutturmanın yolunun pazarlamadan geçtiğini, kalifiye yur tdışı pazarlama uzmanları sayesinde dünyanın her bölgesine halı ihraç edebileceklerini kaydetti.

Birlik olarak eğitim alanındaki yatırımlara çok önem verdiklerini dile getiren İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Lemi Tolunay da ''İş garantisi bizden eğitim sizden'' dedi.

İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli ise yetişmiş iş gücünün sektörün ihracat potansiyelini arttırmada etkin rol alacağını ve Türkiye'nin ihracatının yükseltilmesi konusundaki misyonu en iyi şekilde üstleneceklerini dile getirdi.

-İTKİB'den 250 gence iş sözü-

İstanbul Aydın Üniversitesi'nde yapılan imza töreniyle start alan eğitim, 234 saat, 6 ay sürecek bir programdan oluşuyor. Ekim ayı içerisinde başlatılması planlanan programın ilk ayında öğrenciler, haftanın üç günü yedişer saatten oluşan yoğun mesleki İngilizce eğitimi alacaklar. İkinci aydan itibaren maaşlı ve SGK'lı olarak İTKİB üyesi iş yerlerine yerleştirilecekler.

Öğrenciler, bu sürede haftanın beş günü en az 1.000 TL maaş karşılığında iş yerinde çalışacak, bir günü de üniversitedeki eğitimlerine devam edecekler. İlk etapta yetmiş beş kişilik bir mevcut ile üç ayrı grup oluşturularak başlanacak projede bir yıl içinde 250 dış ticaret uzmanının yetiştirilerek sektöre kazandırılması planlanıyor.

Muhabir: Hasan Arslan

Yayıncı: Yılmaz Yıldız
Kaynak: AA