Hanefi Bostan: “4+4+4 Sisteminin Tüm Yükünü Taşımak Sınıf Öğretmenlerine Bırakılmamalıdır”

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, 4+4+4 sisteminin tüm yükünün sınıf öğretmenlerine bırakılmaması gerektiğini belirterek, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in bir an önce konuyla ilgili talimat vermesi gerektiğini söyledi.

Yazılı açıklama yapan Bostan, “MEB ikinci özür grubu yer değiştirme işlemlerini tamamladı. Yer değiştirme şartlarını taşıyan 26 bin kişinin başvurusu kabul edildi. Bu 26 bin kişinin 19 bininin yer değiştirmesi tamamlandı. Geriye tayin isteği gerçekleşmeyen 7 bin kişi kaldı, bunların büyük bir çoğunluğu, hatta tamamına yakını sınıf öğretmeni. Yaklaşık 2 bin 800 kişi 41’nci tercihi doğrultusunda yer değiştirdi. Türk Eğitim Sen ve diğer sendikaların eylemleri ses getirdi. Bu eylem ve etkinlikler olmasa gündem oluşturmak mümkün olmayacak ve Ömer Dinçer inadını sürdürecekti” dedi.

7 bin sınıf öğretmeninin yer değiştirmesi sağlanması gerektiğini ifade eden Bostan, “Geldiğimiz noktada sadece 7 bin bin kişinin yer değişikliği talebinin yapılmaması büyük bir eksikliktir. MEB denizi geçip, derede boğulmamalıdır. Bu sebeple, 7 bin sınıf öğretmeninin yer değiştirmesi de acilen sağlanmalıdır. 4+4+4 sisteminin tüm yükünü taşımak sınıf öğretmenlerine bırakılmamalıdır. Bu sistemin mağduru sınıf öğretmenleri olmuştur. Ancak, ne hikmetse sınıf öğretmenlerine bu sorunları yaşatan Sayın Ömer Dinçer ve sözde sendikanın hiç sesi çıkmamaktadır” diye konuştu.

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Ömer Dinçer bu yer değiştirme döneminde, başta İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet Çolak’ın süreci eline yüzüne bulaştırması sebebi ile kötü adam pozisyonuna düşmüştür. Sürece zamanında müdahil olamayan, doğabilecek tepkileri öngöremeyen, bürokratlarını da iyi yönlendiremeyen Ömer Dinçer’in bu eksikliği, eski bakan Hüseyin Çelik’i kahraman yapmak üzeredir. Sorun büyük oranda çözülmüş, sadece 7 bin sınıf öğretmeni yer değiştirememiştir. Sayın Dinçer sorunun derhal çözülmesi için talimat veriniz ve sahte Kahramanlar yaratmayınız.”
Kaynak: İHA