MHP’den CHP’nin Olağanüstü Toplantı Çağrısına Olumsuz Cevap

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, CHP’nin Meclis’in olağanüstü toplanması çağrısının bir çözüm olmadığını söyledi.

MHP’den CHP’nin Olağanüstü Toplantı Çağrısına Olumsuz Cevap
MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, MHP Denizli İl Başkanlığı’nın düzenlediği iftar programına katıldı.

Sevindik Pazaryeri’nde düzenlenen iftar yemeğine ayrıca MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, MHP Denizli il ve ilçe örgütleri, partililer ve davetliler katıldı.

Yemekte basın mensuplarının sorularını cevaplandıran MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, CHP’nin terör ve Suriye konularında Meclis’in 14 Ağustos’ta olağanüstü toplanması ile ilgili çağrısını değerlendirdi. Bu çağrının bir çözüm olmayacağını belirten Yalçın, “Meclis’i toplamak yerine mutlaka siyasi iktidarın veya ilgililerin cevaplaması lazım. Ana muhalefet partisinin orta yere çıkıp, Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırması bir çözüm değildir. MHP Genel Başkanı bu hususta görüşümüzü ve politikamızı açık bir şekilde ifade etmiştir. Meclis’te toplanıp konuşmak yerine Hakkari’de olan olaylar sonrasında siyasilerin veya milletin topyekün olarak orada savaşan, orada mücadele veren insanlarımıza aleni, açık destek vermesi zorunludur” dedi

Bu konuda CHP’yi bu noktaya gelmeye çağırdıklarını belirten Yalçın, “Yoksa partimize, özellikle yerel seçim konusunda, yerel seçimlerin 6 ay öne alınması noktasında telkinde çalışan CHP yöneticilerine şunu hatırlatıyoruz. Daha düne kadar mevcut siyasi iktidarın açılım politikasının arkasından gitmek suretiyle yeni versiyonlarını icat etmeye çalışan bir Cumhuriyet Halk Partisi’nin, bu konuda Milliyetçi Hareket Partisi’nin politik görüşlerine bahane aramak ya da onları tenkit etmek gibi mecburiyeti ve bir zorunluluğu yoktur. Daha düne kadar Meclis’te yemin etmeme gibi bir gayret içerisine girip, sonradan pişman olmak suretiyle adeta mevcut siyasi iktidara yalvaran bir CHP bu anlamda MHP’ye laf söyleyemez” diye konuştu .
Kaynak: İHA