Destici: Türkiye Terör Belasından Bir An Önce Kurtulmalı

Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye’nin terör belasından bir an önce kurtulması gerektiğini söyledi.Her yerde özellikle dış politikada karşısına sık sık terörün çıktığını belirten Destici, Türkiye’nin dış politikada elini zayıflattığını kaydetti.

Destici, Türkiye’de dışında yaşayan Türkmen Liderleri, Vakıf ve Dernek Başkanları ile Ankara’da iftar yaptı. İftarın ardından gazetecilere bir açıklama yapan Destici, bugün İzmir’in Foça İlçesi’nde gerçekleşen saldırıyı değerlendirdi. Türkiye’nin bir an önce terör belasından kurtulması gerektiğini vurgulayan Destici Türkiye’nin PKK’dan kurtulmadığı sürece hiçbir probleminden kurtulamayacağını belirtti.

Özellikle dış politikada Türkiye’nin elini zayıflattığına dikkat çeken Başkan Destici; “Biz kime kardeşimizin dertlerini ortaya koysak mutlaka karşılığında İran’da, Suriye’de, Irak’ta hep bu karşımıza çıkıyor. PKK kozu ile karşımıza çıkıyorlar. İşte bunun için bir an önce bundan kurtulması lazım.” şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan Suriye Türkmen Derneği Başkanı Abdulkerim Aga ise Suriye’de kurulacağı iddia edilen Kürt Devleti ile ilgili açıklamalarda bulundu. Suriye’de Kürt Devleti’nin kurulmasının mümkün olmadığını belirten Aga, devlet kurmak için Kürtlerin ne nüfuslarının ne de coğrafyanın imkan vermeyeceğini dile getirdi. PKK’nın uzantılarının oluşan boşluktan yararlandığını ifade eden Aga, olayların durmasının ardından bu söylentilerin de biteceğini sözlerine ekledi.