Bbp Genel Başkanı Destici: İdam Cezası Geçici Olarak Geri Getirilmeli

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, idam cezasının geçici olarak da olsa geri getirilmesini istedi,

Mustafa Destici, İzmir Foça'da askeri araca önelik yapılan saldırıda şehit olan Mehmetçik için başsağlığı mesajı yayımladı.

İzmir Foça'da askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce patlatılan bomba neticesinde 1 askerin şehit, 11 asker ve sivilin de yaralandığı saldırıyı kınadığını belirten Destici, "PKK terör örgütüne karşı topyekûn, etkili, kararlı bir mücadele sergilenmezse bu tür saldırılar artarak devam edecek, biz de her gün şehitler vermeye, yaralılarımızı sarmaya devam edeceğiz. En geç 1 yıl içinde Türkiye’yi terör belasından kurtaracak güvenlik, hukuk, psikolojik, özgürlük ve refah'tan oluşan terörle mücadele raporumuzu hem kamuoyu hem Genelkurmay Başkanı hem siyasi parti liderleri, hem hükümet, hem de Cumhurbaşkanımız ile paylaştık. Eğer bir daha böyle hadiseler yaşamak istemiyorsa güvenlik tedbirlerinin yanı sıra derhal idam cezasını (en azından geçici olarak) geri getirip bu tür millete ve devlete, vatandaşın canına, Mehmetçiğin kanına kastedenleri mutlaka idam etmesidir." dedi.