Operasyonlarda Ölü Sayısı 221'e Yükseldi

Suriye'de yönetime bağlı birliklerin muhaliflerin yoğun olduğu kentlere ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda çoğunluğu Halep kentinde olmak üzere ölü sayısının 221'e yükseldiği bildirildi.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Halep'in birçok semtinin savaş uçakları, helikopter ve tanklarla bombalanması sonucu Halep Üniversite Hastanesi'nin morgunda bulunan 45 kişiyle birlikte kentte 83 kişinin yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Örgüt, ordu birliklerinin Humus ve çevre ilçelerini bombalamasıyla 40, Şam'da 36, Dera'da 31, İdlib'te 15, Lazkiye'de 6, Hama'da 5, Deyru'z Zor'da 4,ve Tartus kentinde bir olmak üzere ülke genelinde ölü sayısının 221'e çıktığını duyurdu.

Bu arada, Esed'e bağlı birliklerin Halep'in Mesekin Hanun, Baba Hadid Kapısı ve Sağur bölgelerine savaş uçaklarıyla saldırdığını ve saldırılarda çok sayıda ölü ve yaralının olduğunu belirten bölgedeki yerel aktivistler, uçakların Meskin Hanun bölgesinde bir ekmek fırınını bombaladığını burada çok sayıda ölü ve yaralının bulunduğunu dile getirdi. Aktivistler, halkın kitleler halinde Türkiye'ye kaçtığını kaydetti.

Özgür Suriye Ordusunun Halep kent merkezinde 3 tankı imha ettiğini aktaran kaynaklar, şehirde bazı bölgelerde nizami ordu ile ÖSO arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını ifade etti.

Ordunun Şam'ın Mudamiyet eş Şam, Cobar, Cesry ve Deyr Asafir bölgelerine ağır silahlarla saldırmasıyla ölü ve yaralıların olduğunu ifade eden kaynaklar, saldırılarda çok sayıda evin yıkıldığını ve hasar gördüğünü vurguladı.

Kaynaklar, operasyonların İdlib, Hama, Humus, Dera, Deyru'z Zor, Şam'ın banliyölerinde ve Lazkiye'de yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Muhabir: Ali Demir

Yayıncı: Erdem Gültekin
Kaynak: AA