Önder'in Geleneksel İftar Yemeği

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir okul, karşısında cesaretle bu kadar şiddetli siyasi baskının olmasına rağmen ayakta duramadı.

Önder'in Geleneksel İftar Yemeği
İmam Hatip okulu meselesi, bu memlekete ve millete yabacılaşmış siyasi elitlere karşı milletin vermiş olduğu mücadelenin somut bir göstergesidir" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde, bu yıl 54’üncüsü düzenlenen geleneksel iftar yemeğine, İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) üyelerinin yanı sıra HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ve çok sayıda milletvekili katıldı.

İftardan sonra konuşan HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, “İmam Hatip okulları, Türkiye’nin önemli sosyolojik etkenlerinden birisidir. Bu ülkenin sosyolojisinin değişmesinin önemli barometrelerinden birisi de İmam Hatip okullarının durumudur. 28 Şubat sürecinde o veya bu şekilde İmam Hatip okulları üzerindeki etkisi sürdü. Çok şükür, her dönemde bunların etkisi bir şekilde atlatıldı ve bugün de çok güzel bir noktaya gelindi. İmam Hatip okulları sayısal olarak da artıyor. Bunun yanında Kur’an-ı Kerim derslerinin okutulmasıyla ilgili çok önemli adımlar atıldı. Öyle görmeyelim diye söylüyorum. Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir okul, karşısında cesaretle bu kadar şiddetli siyasi baskının olmasına rağmen ayakta duramadı. İmam Hatip okulları meselesi, sadece okulun ayakta tutulması meselesi değildir. Sadece insanların çocuklarına dini öğretebilme meselesi de değildir. İmam Hatip okulu meselesi, bu memlekete ve millete yabacılaşmış siyasi elitlere karşı milletin vermiş olduğu mücadelenin somut bir göstergesidir. Bugün çok şükür, böyle bir noktaya gelindi. Kıymetini bilelim. Bu derslerin ve okulların yaşatılması ve çoğaltılması, toplumun rengini ciddi şekilde değiştirmesi bakımından hepimiz üzerimize düşen görevleri yapalım” diye konuştu.

İmam Hatip okullarının önemine vurgu yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de, “İmam hatip okullarının önünü kesmeye çalıştılar. Çünkü kendi projelerinin önünde en büyük engeldi. Bugün milyonlarca aç kalan, sömürülen coğrafya, Türkiye ve İslam dünyasıdır. Buna dur diyecek bir birliğe ihtiyaç vardır. Buna en yakın ülke Türkiye’dir. Ama Türkiye terörle uğraşıyor. Terörü bitirmeden sorunlarımızı çözemeyiz. İşsizliği önleyemezsiniz, gençleri daha ahlaklı yapamazsınız, iç ve dış borçlarınızı kapatamazsınız” dedi.

"BDP’Lİ BELEDİYELERDEN PKK’YA PARA AKTARILIYOR" BDP'li belediyelerle ilgili bir iddiada bulunan Mustafa Destici, “Son şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Eğitimsiz birlikler, sınır kapısında PKK ile mücadele ederken şehit oluyor. BDP’li belediyelerden PKK’ya para aktarılıyor. Yanlış söylüyorsam beni içeri atsınlar. Bunların birinci sırasında Amerika Birleşik Devletleri geliyor. İsrail, Irak, Suriye ve daha birçok ülke PKK’ya destek veriyor. Çözüm önerileri var. Ortada irade eksiklikleri var. Bu iradeyi ortaya koyduğumuz zaman 1 yıla Türkiye terör belasından kurtulur” açıklamasında bulundu.

ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut ise, İmam Hatip liselerinin bugün iyi duruma geldiğini, Kur’an-i Kerim’in seçmeli ders olmasından memnuniyet duyduklarını söyledi.

Korkut, programa katılan herkesin İmam Hatip liselerine destek olmalarını istedi .
Kaynak: İHA