Mevlana Diyarı Konya Keçiören'e Misafir Oldu

Keçiören Belediyesi 4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin 19. gecesine Mevlana şehri Konya konuk oldu.

Mevlana Diyarı Konya Keçiören'e Misafir Oldu
Gecede Konya'dan gelen semazenlerin gösterileri katılımcılar tarafından beğeni ile izlendi.

Dünya ülkeleri ile Anadolu şehirlerinin buluştuğu Keçiören Belediyesi 4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin 19. gecesine Konya konuk oldu. Keçiören Halil İbrahim Sofrası'ndaki iftar yemeğiyle başlayan Konya Gecesi, Konya Evi'nin açılışı ile devam etti. Katılımın yoğun olduğu geceye Ak Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Akış ve Kerim Özkul, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşar Yardımcısı Kudret Bülbül, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı (KONEV) Başkanı Hakkı Teke, Keçiören ve Selçuklu Belediyesi meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Gecede ilk olarak Konya Tasavvuf Müzik Topluluğu sahne alarak farklı eserleri seslendirdi. Müzik dinletisinin ardından katılımcılara Konya'dan gelen semazenler tarafından sema gösterisi sunuldu. Katılımcıların beğeni ile izlediği sema gösterisi vatandaşlardan yoğun alkış aldı.

Gecede bir konuşma yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Ramazan ayında dünya ülkeleri ile Anadolu şehirlerinin güzelliklerinin Keçiören'de buluştuğunu belirterek Ramazan'a uygun bir birlik ve beraberliğin yaşandığını söyledi.

Keçiören Belediyesi ile Konya Selçuklu Belediyesi'nin kardeş belediyeler olduğunu hatırlatan Başkan Ak, "Bugün kadim şehirlerimizden olan Anadolu'muzun incisi Konya'yı ağırladık. Bizlere güzel gösteriler sunan ve geceye katkı veren herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da konuşmasında güzel bir Ramazan akşamında Keçiören'de bulunmaktan dolayı memnuniyet duyduklarını belirtti.

Misafirperverliği nedeniyle Başkan Ak'a teşekkür eden Altay, Selçuklu ile Keçiören'in kardeşliğinden doğan güzel bir gece yaşadıklarını ifade etti.

KONEV Başkanı Hakkı Teke ise birlik ve beraberliğe vurgu yaparak Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile Konya Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı (KONEV) Başkanı Hakkı Teke'ye geceye katkılarından dolayı teşekkür plaketi hediye takdim etti. Altay ve Teke de Başkan Ak'a çeşitli hediyeler verdi.

Karşılıklı hediyeleşmelerin ardından katılımcılar gecenin anısına birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi .
Kaynak: İHA