Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İftar Programı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, “İnşallah bu terör belasından en kısa zamanda bu ülke kurtulacaktır” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İftar Programı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İller Bankası’nın sosyal tesislerinde iftar programı düzenledi.

Programda bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, “1.5 milyarlık İslam dünyası, bugün dünyada 54 bağımsız ülke ile hayatlarını idame ettirmektedir. Fakat bugün Myanmar’da, Somali’de, Filistin’de, Suriye’de aç insanlar var. Dünyanın çeşitli yerlerinde İslam alemi zorluk içerisinde. Bu süre içerisinde Türkiye’nin büyük bir kalkınma, büyük bir gelişme içinde olması hasebiyle tüm dünya insanlığı ve özellikle tüm dünya Müslümanlığı beklentisini ve gözünü Türkiye’ye dikmiştir. Bu bakımdan bizim her zamankinden hem tarihten gelen sorumluluğumuz hasebiyle hem de her zamankinden daha çok çalışmaya daha çok birliğe ihtiyacımız var” diye konuştu.

Bakan Bayraktar, Son günlerde yaşanan terör saldırılarına ilişkin ise, “Yine bu süreçte maalesef üzgünüz terör belası ülkemizde kanayan bir yara olarak devam etmektedir. Daha 3 gün önce 8 tane ciğerparemizi, evladımızı şehit verdik. Bugün de yine 1 askerimiz uzaktan kumandalı mayına basarak şehit oldu. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

”İnşallah bu terör belasından en kısa zamanda bu ülke kurtulacaktır” diye konuşan Bayraktar, “Bu ülke, bu vatan, bu millet öyle sıradan bir millet değil. Sadece bu topraklarda bin yıllık mazimiz var. Şerefli, çok derin, çok köklü mazimiz, tarihimiz var” ifadelerini kullandı.

Bakanlığın çalışmalarından da bahseden Bayraktar, ”Dünya nüfusunun yüzde 50’den fazlası ve Türkiye nüfusunun yüzde 75’inden fazlasının şehirlerde yaşadığı bir dönemde Şehircilik Bakanlığı olarak şehirleri daha yaşanabilir kılmak için çalışmalar başlattık” dedi.

‘Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Yasası’nı çıkardıklarını ifade eden Bayraktar, “İnşallah milletimizin yüzünü kara çıkartmayacağız. Bu hususta şehirlerimizi, kasabalarımızı, köylerimizi kaçak yapılardan, afet riski taşıyan binalardan kurtarmak için olan gücümüzle çalışacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA