Bayburt Üniversitesi'nde, Türk Patent Enstitüsü Bilgi ve Doküman Birimi Kuruldu

Bayburt Üniversitesi'nde, ''Türk Patent Enstitüsü Bilgi ve Doküman Birimi'' kurulduğu bildirildi.

Bayburt Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de sadece 25 üniversite ile 24 ticaret ve sanayi odasında var olan Türk Patent Enstitüsü Bilgi ve Doküman Birimi'nin, Türk Patent Enstitüsü ile yapılan protokolle üniversitede kurulduğu belirtildi.

Protokolün, Rektör Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu ile Türk Patent Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Habip Aslan arasında imzalandığı ifade edilen açıklamada, Türk Patent Enstitüsü Bilgi ve Doküman Birimi'nin sadece üniversiteler, teknokentler ile ticaret ve sanayi odaları bünyesinde kurulabildiği vurgulandı.

Açıklamada, Türkiye'deki 168 üniversite içinde Boğaziçi, İstanbul Teknik, Yıldız Teknik ve Hacettepe Üniversitesi gibi sadece 25 üniversite ile imzalanan protokolün, Bayburt Üniversitesi ile de imzalandığı kaydedildi:

Açıklamada, Rektör Prof. Dr. Mollamahmutoğlu'nun şu görüşlerine yer verildi:

''Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne bağlı 81 il ve 160 ilçede toplam 365 ticaret ve sanayi odası, ticaret odası, sanayi odası, deniz ticaret odası ve ticaret borsası bulunmaktadır. Türk Patent Enstitüsü Bilgi ve Doküman Birimi, bunlar arasında Bursa, Kocaeli, Ege ve Ankara Ostim Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü gibi sadece 24 yerde kurulmuştur. Bu protokolün amacı, Bayburt'un girişimcilerini ve üniversitemizin akademik personelinin araştırma geliştirme çalışmalarını yönlendirmek, patent, faydalı model ve endüstriyel tasarım başvuru süreçlerinde yardımcı olmaktır.

Üniversite olarak sınai mülkiyet hakları konusunda bilgilendirilmelerini sağlamak ve sınai mülkiyet haklarına ilişkin ulusal ve uluslararası mevzuat ile yazılı, elektronik gibi her türlü bilgi ve dokümanı da tarafların istifadesine sunacağız. Bu protokol belli bir süreyle sınırlı olmayıp, Bayburt Üniversitesi var oldukça bu birimimiz aktif bir şekilde faaliyetlerine devam edecektir.''

Muhabir: Fatih Mehmet Özcan

Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
Kaynak: AA