Vali Musa Çolak, Kızılay Aşevini Ziyaret Etti

Siirt Valisi Musa Çolak ve eşi Gülsüm Çolak, merkez Kooperatif Mahallesi'nde faaliyet gösteren Kızılay aşevini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Vali Musa Çolak, Kızılay Aşevini Ziyaret Etti
Kızılay Siirt il temsilcisi Yener Tanık, Kızılay’ın il genelinde faaliyetleri ve yaptıkları yardımlar hakkında bilgi verdi. Aşevinde sıcak yemek almak için sıraya giren vatandaşlarla tek tek ilgilenerek vatandaşların talep ve sorunlarını dinleyen Vali Çolak, daha sonra Eşi Gülsüm Çolak ile beraber ihtiyaç sahibi vatandaşlara yemek dağıttı.

Vali Musa Çolak, “Kızılay, sadece afet dönemlerinde değil, yılın her döneminde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmuş önemli bir yardım kuruluşudur. Kızılay’ın diğer önemli bir görevi de yoksul, kimsesiz ve düşkünler için aşevleri açmaktır. Kızılay, geliştirdiği bağış modelleri ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yaralarına merhem oluyor. Kızılay şubemiz ilimizde yaşayan yoksul ve muhtaç vatandaşlarımıza aşevi mutfağından 500 aileye sıcak yemek dağıtıyor, yapılan bu yardımları yerinde inceleyerek, vatandaşlarımızın yanında olmak, devletimizin şefkatini, güler yüzünü ve hoşgörüsünü vatandaşlarımıza göstermek ve her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmek için ben ve eşim buradayım. Vatandaşlarımızın her zaman olduğu gibi dert ve sıkıntılarını dinleyeceğim, varsa sorunlarına yardımcı olacağız" dedi.

Vali Çolak'ın ziyaretine Vali Vekili Mustafa Pala, SYDV Müdürü Aydın Şakar, Vakıf ve Kızılay çalışanları da katıldı .
Kaynak: İHA