Muğla'da Geçici Orman İşçisi Alımı İçin Mülakat Yapıldı

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne alınacak 110 geçici orman işçisi için mülakat yapıldı.

Muğla Orman Bölge Müdür Yardımcısı Vedat Dikici, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölge müdürlüğüne 110 geçici orman işçisi alınacağını ve 57'sinin de iş makineleri ile arazöz operatörü olarak görev yapacağını söyledi.

Orman işçilerinin greyder, tır ve arazözleri kullanarak oluşturulan komisyon tarafından değerlendirildiğini anlatan Dikici, ''Yangınla mücadele kolay bir iş değil. Bu nedenle yangınla mücadelede en iyi eleman ve ekipmanlarla bu işi yapmalıyız. Komisyon bunu göz önüne alarak sıkı bir değerlendirme yapıyor'' dedi.

Komisyonun iş başvurusunda bulunan kişilerin iş makinelerini kullanımı ve telsiz muharebesi konusundaki becerilerine dikkat ettiklerini ifade eden Dikici, orman yangınlarıyla mücadele edecek işçileri objektif bir şekilde belirleyeceklerini kaydetti.

Ula ilçesindeki helikopter pistinde gerçekleştirilen mülakatta, iş başvurusunda bulanan ve çekilen kurada adı olan 150 kişi iş makinesi ve arazöz kullanımı ile telsiz muhaberesi konusunda oluşturulan komisyondan puan almaya çalıştı.

Muhabir: Utku Uçrak

Yayıncı: Hatice Özdemir
Kaynak: AA