Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erden, ''Faili meçhul cinayetlerin çözümünden en fazla rahatsız olanlar, faili meçhul yapanlar, derinler ve terör örgütüdür'' dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Erdem, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur ve Batman Milletvekili Ziver Özdemir ile Tuana Garden Düğün Salonunda partisince düzenlenen iftara katıldı.

Erdem, burada yaptığı konuşmada, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde ekonomik kriz yaşandığını, ancak Türkiye'nin AK Parti iktidarı sayesinde krizi yaşamadığını söyledi.

Yunanistan'da işsizliğin yüzde 26'ya yükseldiğini, İspanya'da ise daha yüksek olduğunu kaydeden Erdem, ''İspanya'da her üniversite mezunu iki kişiden biri işsiz. Türkiye'nin başarısının arkasındaki en büyük güç AK Parti'dir'' diye konuştu.

Erdem, iktidara gelmeden önce Batman'ın faili meçhul cinayetlerle anıldığını anımsatarak, şöyle devam etti:

''Faili meçhul cinayetlerin çözümünden en fazla rahatsız olanlar faili meçhul yapanlar derinler ve terör örgütüdür. Çünkü bunların arkasında onlar var. Ülkemizde güzel şeyler oldu, olmaya da devam ediyor. Sağlıkta, eğitimde ve ulaşımda yenilikler oluyor. İşsizlik ise her geçen gün azalıyor. Yıllarca hep Avrupa Birliği'ne girmenin mücadelesini verdik. En azından kendi demokratik standartlarımızı yükseltme hukuk devleti olma noktasında birtakım kurumsallaşma noktasında birtakım hedeflerimiz var.

Bütün amacımız kardeşliğimizi kuvvetlendirmek, bütün amacımız ülkemizi dünyada layık olduğu yere getirmek gibi bir mücadelemiz var. Bunu da inşallah sizlerle beraber başaracağız.''

Erdem, yerel seçimde Batman ve ilçelerindeki belediye başkanlıklarını kazanacaklarını da sözlerine ekledi.

Muhabir: Naim Boşkut-Yılmaz Ekinci-Özgür Ayaydın

Yayıncı: Selçuk Aval
Kaynak: AA