Otomobil Çarptığı Traktörü İkiye Böldü: 6 Yaralı

Konya’da tali yola dönüş yapmak isteyen saman yüklü traktöre otomobilin çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 6 kişi yaralandı.

Otomobil Çarptığı Traktörü İkiye Böldü: 6 Yaralı
Kazada otomobilde sıkışan yaralılar itfaiye tarafından kurtarılırken, çarpmanın şiddetiyle traktörün tekerleri ve bağlı olduğu kapalı römork yerinden koparak parçalandı.

Kaza, saat 21.00 sıralarında Konya- Ereğli karayolunun 24. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İçel’den Uşak’a giden Turgut K. (48) idaresindeki 64 KK 464 plakalı otomobil, ana yoldan tali yola dönüş yapan Muzaffer K. (29) idaresindeki 42 CDN 92 plakalı saman yüklü traktöre ortadan çarptı. Traktörün römorkunun bağlantı noktasını parçalayan otomobil metrelerce sürüklendikten sonra durabildi. Otomobilin çarpması sonucu saman yüklü römork ve traktörün tekeri yerinden koparak savruldu. Kazada otomobilde bulunan sürücü Turgut K. ile aynı araçta bulunan yolcular Mehmet Haluk A. (46), Gülcan K. (42), Sebahat Ö. (72), Tuğba E. (13) ve traktör sürücüsü Muzaffer K. yaralandı. Ambulansların sevk edildiği kaza yerinde, yaralıların hurdaya dönen otomobilde sıkışmaları üzerine itfaiyeye de haber verildi.

İtfaiyenin gelmesiyle birlikte yaralılar, sağlık görevlilerinin de müdahalesinin ardından araçtan çıkarıldı. Bir süre yerde bekleyen yaralılardan biri daha sonra sedyeye konularak ambulansa taşındı. Yaralılardan biri de oturduğu sandalyeyle birlikte ambulansa kadar götürüldü. Ambulanslarla Konya’daki çeşitli hastanelere kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı. Traktörün dönüş yapmak isterken otomobilin hızla gelip çarptığını söyleyen Gani Dülger, traktör sürücüsünün arkaya bakacağım diye diğer tarafa hiç bakmadığı için otomobilin ortadan vurduğunu ifade etti.

Oturduğu sırada çok yüksek bir gürültü geldiğini belirten Kamil Alapınar ise, “Otomobil traktörün arka lastiğinden vurup üstünden düştü. Sonra buraya düştü. O zamana kadar ben ve arkadaşlar yetişti. Ardından bir doktor geldi ve müdahale yaptı. Onun çok faydası oldu” diye konuştu.

Hastaneye kaldırılan yaralılardan bazılarının hayati tehlikelerinin bulunduğu bildirildi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı .
Kaynak: İHA