Vali Şahin'in Şaşırtan Teklifine Giresun Gazeteciler Derneği'nden Cevap

Giresun Gazeteciler Derneği Giresun Valisi Dursun Ali Şahin’in “Giresunla ilgili olumsuz haber yapmayın.

Oardan alacğınız 300-400 TL'yi ben vereyim” şeklindeki ifadelerini değerlendirdi.

Vali Dursun Ali Şahin’in açıklamalarını sürçü lisan olarak değerlendiren Giresun Gazeteciler Derneği Başkanı Bekir Bayram yaptığı açıklamada “Sayın valimizin basına yönelik açıklamaları kamuoyunda yanlış algılamalara yol açmış ve maksadının dışında yorumlara neden olmuştur. Bu da Giresun’da görev yapan basın mensuplarını üzmüştür. Gazeteci her şeyden önce kamuoyunu doğru bir şekilde bilgilendirmek ve aydınlatmakla yükümlüdür. Ancak ‘Basın Meslek İlkeleri’, ‘Basın Ahlak Kuralları’ ve uluslararası evrensel gazetecilik normlarına bağlı kalmak ana ilkedir. Gazeteci bu temel kurallara uyduğu sürece dilediğini de yazma özgürlüğüne sahiptir.

Zaten biz de Giresun Gazeteciler Derneği olarak ‘Temiz Kalemler Kampanyası’ başlattık. Böylece yanlış yollara tevessül etmeye yeltenen sözde gazetecilerin derneğimizle ilişkileri kesilmiş ve kamuoyuyla da paylaşılmıştır. Özellikle altını çizmek gerekirse, gazeteci bir menfaat temin etmek için ne haber yapar ne de yapacağı haberden vazgeçer.

Sayın valimizin basına yansıyan açıklamalarını bizler sürçü lisan olarak değerlendiriyoruz. Basın ahlak kuralları içinde işi sadece gazetecilik olan arkadaşlarımızın bir başkasından maddi beklenti doğrultusunda haber yapacağına ihtimal vermiyoruz. Ayrıca sayın valimizin basında yer alan bu sözlerine açıklık getireceğine inanıyoruz” dedi .
Kaynak: İHA