Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Karamollaoğlu Açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, ''Müslümanlar bir araya gelip davalarını bütün dünyaya duyururlarsa, omuz omuza verirlerse, birlikte çalışırlarsa o zaman zulmü ortadan kaldırmak mümkün olur'' dedi.

Partisinin Sivas İl Teşkilatı'nca bir restoranda düzenlenen iftar yemeğine katılan Karamollaoğlu, yaptığı konuşmada, Suriye ve Arakan'da yaşanan şiddet olaylarına değindi.

Suriye'de çocuk, yaşlı, kadın demeden insanların katledildiğini ve buna bir çare bulunamadığını anlatan Karamollaoğlu, ''Diğer taraftan Arakan'da binlerce Müslümana zulmediliyor. Bu yeni değil, ben Arakan'daki Müslümanlara 15 sene önce hacda aynı otelde rastlamıştım. Çektikleri sıkıntıları o zaman da anlatmışlardı. Hakikaten bizim tahammül bile etmemiz mümkün değil. Cenabı Allah kurtuluş nasip etsin'' diye konuştu.

Zulme karşı tüm Müslümanların birlikte mücadele etmesi gerektiğine işaret eden Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

''Eğer dünyada zulmün kalkmasını istiyorsak, hakkın hakim olması için mücadele etmek mecburiyetindeyiz. Batılla, yanlış çalışmalarla, yanlış prensiplerle hak hakim olmaz. Bunun da belli kaideleri var. İnsan haklarına elbette saygı göstermeliyiz ama bizim Türkiye olarak, Müslümanlar olarak üzerimize başkalarına düşenden daha büyük bir vazife düşüyor. Biz mazlumun, şu anda zulme uğrayanın, muhtacın, hastanın, yoksulun yanında olmak ve onun derdiyle dertlenmek mecburiyetindeyiz. Bunun da bir fayda verebilmesi ancak ülkemizde bu ideallerin yeşermesiyle mümkündür. Bu da inancımızı pekiştirirsek olur. Bu ideali biz gerçekleştirirsek o zaman dünyaya huzur gelir, o zaman zalimler zulmedemezler. Mazlumlar ayağa kalkmadan zalimler diz çökmez. Bu da Türkiye'nin güçlenmesiyle mümkün.''

Temel Karamollaoğlu, ''Mutlaka bizim diğer İslam ülkeleriyle bir araya gelip güç birliği etmemiz lazım ki zalimlerin karşısında varlığımız hissedilebilsin. Eğer bir İslam birliği olsaydı, D8'ler etkin olsaydı, Suriye'deki bir zulüm olmazdı. Arakan'da Müslümanlara zulmedemezlerdi. Irak'ta 1,5 milyon insan katledildi, yapamazlardı. Libya bölündü, yüzlerce insan öldürüldü, buna cesaret bile edemezlerdi. Müslümanlar bir araya gelip davalarını bütün dünyaya duyururlarsa, omuz omuza verirlerse, birlikte çalışırlarsa o zaman zulmü ortadan kaldırmak mümkün olur'' ifadelerini kullandı.

Muhabir: Seyit Ahmet Eksik

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA