OKÜ'de Çalıştay

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde ''Üniversite ve teknik elemanlar ortak neler yapılabilir'' konulu çalıştay düzenlendi.

Rektör Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Osmaniye Teknik Elemanlar Derneği ve OKÜ'nün ortaklaşa düzenlediği çalıştayda, üniversitenin yeni yapılan binaları ve açılan teknoloji laboratuvarlarıyla yeni döneme hazırlandığını bildirdi.

Öğrencileri iş dünyasıyla bir araya getirecek projelerin yapılması gerektiğini belirten Büyükalaca, öğrencilere yönelik aylık olarak mesleki gelişim seminerleri, staj yapma, Son sınıfta okuyan öğrencilere proje anlamında destekler ve buna yönelik ortak projeler, kulüp yarışmaları ve hibe projeleri anlamında birliktelik oluşturulabileceğine değindi.

OSTED Başkanı Beytullah Ter ise ''üniversite-teknik elemanlar'' işbirliğini hayata geçirmek istediklerini, OKÜ'den mezun olacak öğrencilerin tam donanıma sahip olmalarını ve iş dünyasına kaliteli teknik eleman olarak adapte olmalarını istediklerini ifade etti.

Mühendislik fakültesi dekan yardımcıları, bölüm başkanları ve öğretim üyeleri ile OSTED yönetim kurulu üyeleri katıldığı programın Sonunda üniversite bünyesinde kurulan laboratuvarlar gezildi.

Muhabir: Tuğba Temir / Aykut Ünlüpınar

Yayıncı: Süleyman Tıraş
Kaynak: AA