Kto Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Ağustos ayı meclis toplantısı yapıldı.

Kto Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans salonunda düzenlenen Kayseri Ticaret Odası (KTO) Ağustos ayı meclis toplantısına Kayseri Ticaret Odası (KTO) Mehmet Asaf Mehmetbeyoğlu ve KTO meclis üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan KTO Başkanı Mehmet Asaf Mehmetbeyoğlu, “Geçtiğimiz ay yaptığımız meclis toplantımızdan bu yana çok şeyler oldu. Geçtiğimiz günlerde çok büyük acılar yaşadık. Biliyorsunuz bölücü terör örgütü bizlere kötü bir bayram yaşattı. Gaziantep’teki saqldırıda 10 şehidimizin olması ve Uluderede askerlerin içerisinde bulunduğu aracın kaza geçirmesi bizleri çok üzmüştür. Bu bayramı kana bulayanlar bu kanın hesabını birgün verecektir. PKK yüzyıllar boyu birlikte yaşayan insanları birbirine düşürme hedefine ulaşamayacaktır” diye konuştu.

Suriye’de yaşanan olayların kendilerini üzdüğünü belirten Mehmetbeyoğlu, “Suriye’den ülkemize gelen mültecilerin sayısının 200 bin olacağı söyleniyor. Suriye’nin durumunun bu şekilde kötü olması bizleri de üzmektedir. Ama bizler hem ülke içinde hem de ülke dışında sağ duyulu olmalıyız. Bu sorunlardan akıllı dış politika ile kurtulacağımıza inanıyorum. Suriye bizler için çok büyük önem arzetmekteyiz” şeklinde konuştu.

Bankaların altın satacak olmasına tepki gösteren Mehmetbeyoğlu, “Bizlere ekmek denetimlerinin yetersizliği konusunda başvuru yaptılar. Bütün fırıncılarımızın bu denetimlere hassasiyet göstereceğine inancımız tamdır. Son günlerde de bankaların çok güçlü lobileri var. Bu nedenle biz bankaların altın alıp satmasına karşıyız. Bugün altın satan yarın ne satacak? O nedenle bunu istemiyoruz” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA